De Nederlandse pakketreus TNT Express gaat zijn Nederlandse mode-activiteiten verkopen aan een consortium van Belspeed en zijn Turkse partner Netlog Logistics Group. Een overnameprijs werd niet vrijgegeven.

Voor Belspeed, dat de logistieke keten van grote topmerken uit de kledingsector verzorgt, is de geplande overname van zijn Nederlandse concurrent een enorme sprong. De omzet van Belspeed stijgt hierdoor namelijk van 35 miljoen euro naar 150 miljoen euro, wat overeenstemt met een verviervoudiging.

Het nieuwe bedrijf zal 300.000 m2 aan warenhuizen in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk beheren, en op topmomenten 1.500 werknemers tellen.

Vijf jaar geleden vond bij Belspeed een managersbuy-out plaats, met financiële steun van Saffelberg Investments. (Belga/BO)

De Nederlandse pakketreus TNT Express gaat zijn Nederlandse mode-activiteiten verkopen aan een consortium van Belspeed en zijn Turkse partner Netlog Logistics Group. Een overnameprijs werd niet vrijgegeven. Voor Belspeed, dat de logistieke keten van grote topmerken uit de kledingsector verzorgt, is de geplande overname van zijn Nederlandse concurrent een enorme sprong. De omzet van Belspeed stijgt hierdoor namelijk van 35 miljoen euro naar 150 miljoen euro, wat overeenstemt met een verviervoudiging.Het nieuwe bedrijf zal 300.000 m2 aan warenhuizen in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk beheren, en op topmomenten 1.500 werknemers tellen. Vijf jaar geleden vond bij Belspeed een managersbuy-out plaats, met financiële steun van Saffelberg Investments. (Belga/BO)