Erik Magnus, van sectorfederatie Creamoda, zegt dat er ongerustheid heerst bij de bedrijfsleiders, "maar concrete problemen blijken er nog niet echt te zijn." Maar het is bang afwachten stelt Magnus: "Wat er gaat gebeuren na het vertrek van Ben Ali is nog maar de vraag. Verdwijnt de chaos nu of wordt het slechter? Wat met productie, transport, of internet?"

Ook Fa Quix, van textielfederatie Fedustria, blijft de gebeurtenissen op de voet volgen, al heeft hij nog geen reacties ontvangen.

Michele Sioen, van Sioen Industries ondervindt wel aan de lijve de chaos. "Door de gebeurtenissen zijn werknemers niet komen opdagen en ligt het hele transportgebeuren volledig stil ligt", aldus Sioen. "Daardoor is de aanvoer van grondstoffen en vervoer van afgewerkte producten voor het ogenblik onmogelijk.

Als deze situatie blijft aanhouden kunnen verschillende leveringen naar klanten in de problemen komen, maar gelukkig hebben we toch nog grote voorraden." De confectieafdeling van Sioen stelt zowat 600 personen tewerk in Tunesië en beschikt daarnaast nog over productievestigingen in Indonesië , Ierland , Engeland en Frankrijk.

"Dankzij onze grote productiecapaciteit in Indonesië, waar gelijkaardige productie is, kunnen we indien het nodig zou blijken zeer snel op alle noden inspelen. We volgen de situatie van dichtbij."

L.D.

Erik Magnus, van sectorfederatie Creamoda, zegt dat er ongerustheid heerst bij de bedrijfsleiders, "maar concrete problemen blijken er nog niet echt te zijn." Maar het is bang afwachten stelt Magnus: "Wat er gaat gebeuren na het vertrek van Ben Ali is nog maar de vraag. Verdwijnt de chaos nu of wordt het slechter? Wat met productie, transport, of internet?" Ook Fa Quix, van textielfederatie Fedustria, blijft de gebeurtenissen op de voet volgen, al heeft hij nog geen reacties ontvangen. Michele Sioen, van Sioen Industries ondervindt wel aan de lijve de chaos. "Door de gebeurtenissen zijn werknemers niet komen opdagen en ligt het hele transportgebeuren volledig stil ligt", aldus Sioen. "Daardoor is de aanvoer van grondstoffen en vervoer van afgewerkte producten voor het ogenblik onmogelijk. Als deze situatie blijft aanhouden kunnen verschillende leveringen naar klanten in de problemen komen, maar gelukkig hebben we toch nog grote voorraden." De confectieafdeling van Sioen stelt zowat 600 personen tewerk in Tunesië en beschikt daarnaast nog over productievestigingen in Indonesië , Ierland , Engeland en Frankrijk. "Dankzij onze grote productiecapaciteit in Indonesië, waar gelijkaardige productie is, kunnen we indien het nodig zou blijken zeer snel op alle noden inspelen. We volgen de situatie van dichtbij."L.D.