Senior Living Group, een uitbater van 47 rusthuizen in België, komt in handen van de Franse groep Medica. Dat heeft investeringsmaatschappij Waterland maandag bevestigd.

Senior Living Group is met een marktaandeel van 4 procent de grootste speler op de privémarkt van rusthuizen in België. Het bedrijf baat 47 rust- en verzorgingscentra uit, goed voor 5.500 bedden en 3.600 personeelsleden.

SLG realiseerde in 2012 een omzet van 183 miljoen euro, voor dit jaar wordt gemikt op minimaal 200 miljoen euro.

Waterland verkoopt de groep aan het Franse Medica, dat rusthuizen uitbaat in Frankrijk en Italië. Een overnamebedrag wordt niet genoemd.

"Deze strategische overname is belangrijke stap om de activiteiten van Medica in Europa uit te breiden", aldus CEO Jacques Bailet in een reactie. "De Belgische markt biedt gunstige vooruitzichten voor een sterke groei, en bovendien is SLG een uitbater die hoge kwaliteit biedt", voegde hij eraan toe. (ANP/BO)

Senior Living Group, een uitbater van 47 rusthuizen in België, komt in handen van de Franse groep Medica. Dat heeft investeringsmaatschappij Waterland maandag bevestigd.Senior Living Group is met een marktaandeel van 4 procent de grootste speler op de privémarkt van rusthuizen in België. Het bedrijf baat 47 rust- en verzorgingscentra uit, goed voor 5.500 bedden en 3.600 personeelsleden. SLG realiseerde in 2012 een omzet van 183 miljoen euro, voor dit jaar wordt gemikt op minimaal 200 miljoen euro.Waterland verkoopt de groep aan het Franse Medica, dat rusthuizen uitbaat in Frankrijk en Italië. Een overnamebedrag wordt niet genoemd. "Deze strategische overname is belangrijke stap om de activiteiten van Medica in Europa uit te breiden", aldus CEO Jacques Bailet in een reactie. "De Belgische markt biedt gunstige vooruitzichten voor een sterke groei, en bovendien is SLG een uitbater die hoge kwaliteit biedt", voegde hij eraan toe. (ANP/BO)