Het ondernemersvertrouwen in België is in juni gedaald tegenover de voorgaande maand, toen er een herstel werd genoteerd. Dat blijkt uit de maandelijkse enquête van de Nationale Bank van België (NBB).

Vooral in de industrie en de bouwstector zijn de werkgevers pessimistischer geworden, terwijl in de handel het vertrouwen - voor het eerst in vier maanden - is toegenomen.

Conclusie: van een stabiel vertrouwensklimaat in ons land nog lang een sprakes. De algemene curve gaat dit jaar op en neer. In februari noteerde ze op een hoogtepunt, in maart kwam er een terugval. In mei volgde er herstel, maar deze maand gaat het opnieuw de verkeerde kant uit. De index staat nu op -12,8 punten, tegen -12,4 in mei. (Belga/BO)

Synthetische bruto curve (tabel NBB)

mei juni

Verwerkende nijverheid -15,2 -15,6
Dienstverlening aan de bedrijven -1,9 -3,1
Bouwnijverheid -7,7 -8,0
Handel -21,0 -18,7
Algemene synthetische curve -12,4 -12,8

Het ondernemersvertrouwen in België is in juni gedaald tegenover de voorgaande maand, toen er een herstel werd genoteerd. Dat blijkt uit de maandelijkse enquête van de Nationale Bank van België (NBB).Vooral in de industrie en de bouwstector zijn de werkgevers pessimistischer geworden, terwijl in de handel het vertrouwen - voor het eerst in vier maanden - is toegenomen.Conclusie: van een stabiel vertrouwensklimaat in ons land nog lang een sprakes. De algemene curve gaat dit jaar op en neer. In februari noteerde ze op een hoogtepunt, in maart kwam er een terugval. In mei volgde er herstel, maar deze maand gaat het opnieuw de verkeerde kant uit. De index staat nu op -12,8 punten, tegen -12,4 in mei. (Belga/BO)