De maandelijkse barometer van de Nationale Bank van België (NBB) die het ondernemersvertrouwen in ons land peilt, klokt in mei af op 0,2, tegenover 1 in april.

Vooral bij de diensten aan ondernemingen (van 15,4 tot 9,3) is het klimaat beduidend verslechterd. In de handel (van -6,8 tot -5) en de bouwsector ( van 6,1 tot 6,8) verbeterde het vertrouwen dan weer.

In de verwerkende nijverheid werd een status-quo (-3) geregistreerd.

"In de dienstverlening aan bedrijven geeft het ondernemersvertrouwen nog steeds een zaagtandprofiel te zien", meldt de Nationale Bank.

"Zo werd de belangrijke opwaartse herziening van de verwachtingen rond het verloop van de bedrijfsactiviteit in april door de daling deze maand nagenoeg tenietgedaan", luidt het.

NBB
© NBB
De maandelijkse barometer van de Nationale Bank van België (NBB) die het ondernemersvertrouwen in ons land peilt, klokt in mei af op 0,2, tegenover 1 in april. Vooral bij de diensten aan ondernemingen (van 15,4 tot 9,3) is het klimaat beduidend verslechterd. In de handel (van -6,8 tot -5) en de bouwsector ( van 6,1 tot 6,8) verbeterde het vertrouwen dan weer. In de verwerkende nijverheid werd een status-quo (-3) geregistreerd."In de dienstverlening aan bedrijven geeft het ondernemersvertrouwen nog steeds een zaagtandprofiel te zien", meldt de Nationale Bank. "Zo werd de belangrijke opwaartse herziening van de verwachtingen rond het verloop van de bedrijfsactiviteit in april door de daling deze maand nagenoeg tenietgedaan", luidt het.