Engie boekte het afgelopen jaar een bruto bedrijfswinst van 10,6 miljard euro, goed voor een organische groei van 22 procent. De recurrente nettowinst steeg met 85 procent tot 3,2 miljard euro.

De goede resultaten voor Engie zijn deels toe te schrijven aan de hogere beschikbaarheidsgraad van de Belgische kerncentrales. Die draaiden vorig jaar voor 92 procent van de tijd tegenover slechts 63 procent het jaar voordien. Door de hogere beschikbaarheid en de hogere energieprijzen droegen de Belgische kerncentrales bij aan een bedrijfswinst (ebit) van 970 miljoen euro. De voorbije drie jaar draaiden de centrales nog verlies.

Ook voor de volgende jaren verwacht de Franse energiereus een groei, onder meer door investeringen in hernieuwbare energie en een betere netwerkinfrastructuur. Daarmee zou het bedrijf het verlies van de kerncentrales, die tegen 2025 moeten sluiten, ruimschoots moeten kunnen compenseren, klinkt het.

Engie boekte het afgelopen jaar een bruto bedrijfswinst van 10,6 miljard euro, goed voor een organische groei van 22 procent. De recurrente nettowinst steeg met 85 procent tot 3,2 miljard euro. De goede resultaten voor Engie zijn deels toe te schrijven aan de hogere beschikbaarheidsgraad van de Belgische kerncentrales. Die draaiden vorig jaar voor 92 procent van de tijd tegenover slechts 63 procent het jaar voordien. Door de hogere beschikbaarheid en de hogere energieprijzen droegen de Belgische kerncentrales bij aan een bedrijfswinst (ebit) van 970 miljoen euro. De voorbije drie jaar draaiden de centrales nog verlies. Ook voor de volgende jaren verwacht de Franse energiereus een groei, onder meer door investeringen in hernieuwbare energie en een betere netwerkinfrastructuur. Daarmee zou het bedrijf het verlies van de kerncentrales, die tegen 2025 moeten sluiten, ruimschoots moeten kunnen compenseren, klinkt het.