Dat blijkt donderdag uit gegevens van het studiebureau Dealogic en zakenkrant De Tijd. Met de woensdag aangekondigde overname van de Canadese mijnbouwgroep Breakwater Resources door Nyrstar staat de teller dit jaar al op 13,8 miljard euro. Dat is het hoogste cijfer sinds de eerste helft van 2008, zo schrijft De Tijd.

Over heel 2010 werden voor 12,1 miljard euro transacties met een Belgische betrokkenheid gesloten. Het grootste dossier van dit jaar is de overname van het Franse

Rhodia door het chemiebedrijf Solvay voor 3,4 miljard euro. Volgens De Tijd zitten er nog heel wat transacties in de pijplijn voor de rest van het jaar. Eind deze maand worden bijvoorbeeld biedingen verwacht op de Belgische tak van energiebedrijf Nuon.

Er zijn ook de mogelijke verkopen van KBC-onderdeel Fidea en van de Luikse groep Magotteaux. Een mogelijke verklaring voor de hoeveelheid deals is dat de bedrijven tijdens de economische crisis hun balansen hebben schoongemaakt en de kosten onder controle hebben gehouden. Nu de economie weer aantrekt, gaan ze op jacht met hun cash. (Belga)

Dat blijkt donderdag uit gegevens van het studiebureau Dealogic en zakenkrant De Tijd. Met de woensdag aangekondigde overname van de Canadese mijnbouwgroep Breakwater Resources door Nyrstar staat de teller dit jaar al op 13,8 miljard euro. Dat is het hoogste cijfer sinds de eerste helft van 2008, zo schrijft De Tijd. Over heel 2010 werden voor 12,1 miljard euro transacties met een Belgische betrokkenheid gesloten. Het grootste dossier van dit jaar is de overname van het Franse Rhodia door het chemiebedrijf Solvay voor 3,4 miljard euro. Volgens De Tijd zitten er nog heel wat transacties in de pijplijn voor de rest van het jaar. Eind deze maand worden bijvoorbeeld biedingen verwacht op de Belgische tak van energiebedrijf Nuon. Er zijn ook de mogelijke verkopen van KBC-onderdeel Fidea en van de Luikse groep Magotteaux. Een mogelijke verklaring voor de hoeveelheid deals is dat de bedrijven tijdens de economische crisis hun balansen hebben schoongemaakt en de kosten onder controle hebben gehouden. Nu de economie weer aantrekt, gaan ze op jacht met hun cash. (Belga)