Belgische fietsstart-up Cowboy haalt 10 miljoen euro op

(vlnr): Adrien Roose, Tanguy Goretti en Karim Slaoui © Cowboy

Cowboy, de Belgische start-up achter de gelijknamige elektrische fietsen, heeft 10 miljoen euro opgehaald. Met het geld wil Cowboy zijn e-bike lanceren in Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Het gaat hard voor de ondernemers achter de Belgische start-up Cowboy. Het bedrijf is in 2017 opgericht in Brussel door Adrien Roose, Karim Slaoui (co-founders en respectievelijk CEO en COO van de maaltijdleverancier Take Eat Easy) en Tanguy Goretti (medeoprichter en CTO van de carpoolstart-up Djump).

Het Brusselse trio ontwikkelt een innovatieve elektrische fiets, een groeimarkt in de steden. In België is 45 procent van alle verkochte fietsen al elektrisch en de vraag stijgt jaarlijks met 30 procent. In Europa worden jaarlijks 21 miljoen elektrische fietsen verkocht.

Internationale ambities

In april lanceerde Cowboy zijn strakke e-bike, een lichtgewicht van 16 kilo. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen in vier maanden een miljoen euro omzet geboekt. Er zouden al meer dan duizend fietsen verkocht zijn. Vandaag maakt het trio bekend dat het 10 miljoen euro heeft opgehaald.

“Dat is vrij uitzonderlijk voor een Serie A-kapitaalronde in België”, reageert Adrien Roose, de oprichter en CEO van Cowboy. “Met die investering willen we ons team uitbreiden met vijftig nieuwe werknemers. We gaan meer inzetten op onderzoek en ontwikkeling en ons actieterrein uitbreiden naar andere Europese steden.”

Cowboy willen de e-bike lanceren op Europese markten zoals Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Bekende investeerders

De investeringsronde werd geleid door Tiger Global Management en kwam tot stand samen met het bekende fonds Index Ventures (dat ook investeerde in onder andere Facebook, Deliveroo en BlaBlaCar) en het Franse fonds Hardware Club, dat focust op hardwarestart-ups. “We kijken ernaar uit het team te ondersteunen bij de verspreiding van zijn visie op stedelijk woon-werkverkeer in Europa”, stelt Lee Fixel, partner bij Tiger Global Management.

Andere bekende namen onder de investeerders zijn Oscar Salazar (Uber), Thibaud Elzière (eFounders), Bertrand Jelensperger (LaFourchette), Harold Mechelynck (Ogone), Frederic Potter (Netatmo) en Francis Nappez (BlaBlaCar).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content