Volgens een eerste raming van de Nationale Bank (NBB) nam het Belgische bbp toe met 0,4 procent, na een stabilisering in het eerste kwartaal en een toename met 0,3 procent in het tweede kwartaal.

De Nationale Bank publiceert woensdag ook meer details over het tweede kwartaal. Zo blijkt dat de toegevoegde waarde steeg in de diensten (+0,5 procent) en de bouwsector (+0,3 procent), maar daalde in de industrie (-0,4 procent). De binnenlandse werkgelegenheid groeide dan weer met 13.200 personen (+0,3 procent) ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Volgens een eerste raming van de Nationale Bank (NBB) nam het Belgische bbp toe met 0,4 procent, na een stabilisering in het eerste kwartaal en een toename met 0,3 procent in het tweede kwartaal.De Nationale Bank publiceert woensdag ook meer details over het tweede kwartaal. Zo blijkt dat de toegevoegde waarde steeg in de diensten (+0,5 procent) en de bouwsector (+0,3 procent), maar daalde in de industrie (-0,4 procent). De binnenlandse werkgelegenheid groeide dan weer met 13.200 personen (+0,3 procent) ten opzichte van het voorgaande kwartaal.