In vergelijking met de eerste drie maanden van vorig jaar - in het kwartaal waarin de coronacrisis uitbrak - is er wel nog een krimp met 0,6 procent.

'Het niveau van economische activiteit van voor de covid-19-crisis is bijgevolg nog niet bereikt', aldus de Nationale Bank.

De sterkste waardegroei was er bij de industrie (2,1 procent), gevolgd door de diensten (0,7 procent) en de bouw (0,6 procent).

De Belgische gezinnen gaven meer uit (0,9 procent) en investeerden meer (2,7 procent), net als de overheid (1,3 en 4,4 procent). De investeringen van de ondernemingen stegen met 2,2 procent.

Ook de handel met het buitenland had een positieve impact op de groei (0,7 procentpunt).

Door de groei nam ook de werkgelegenheid toe: met 0,1 procent of 7.200 mensen. Ook in vergelijking met een jaar geleden is het aantal werkenden gestegen, en dat met 7.500 banen.

In vergelijking met de eerste drie maanden van vorig jaar - in het kwartaal waarin de coronacrisis uitbrak - is er wel nog een krimp met 0,6 procent. 'Het niveau van economische activiteit van voor de covid-19-crisis is bijgevolg nog niet bereikt', aldus de Nationale Bank. De sterkste waardegroei was er bij de industrie (2,1 procent), gevolgd door de diensten (0,7 procent) en de bouw (0,6 procent). De Belgische gezinnen gaven meer uit (0,9 procent) en investeerden meer (2,7 procent), net als de overheid (1,3 en 4,4 procent). De investeringen van de ondernemingen stegen met 2,2 procent. Ook de handel met het buitenland had een positieve impact op de groei (0,7 procentpunt). Door de groei nam ook de werkgelegenheid toe: met 0,1 procent of 7.200 mensen. Ook in vergelijking met een jaar geleden is het aantal werkenden gestegen, en dat met 7.500 banen.