De prijzen in België blijven nog altijd hoger dan in het buitenland, maar voor de eerste keer wordt België weer iets concurrentiëler. Dat blijkt uit een analyse van het marktonderzoeksbureau Nielsen, bericht de krant L'Echo donderdag.

Nielsen ziet verschillende verklaringen: verse producten zijn een pak goedkoper geworden. "Zo daalde de prijs van groenten met 7,5 procent, fruit met 5 procent en ook verse vis werd goedkoper", aldus Tom Penninckx, client business partner bij Nielsen, in de krant.

Daarnaast speelt ook het effect van de komst van Albert Heijn, de druk van e-commerce en de groei bij de harddiscounters. (Belga/NS)

De prijzen in België blijven nog altijd hoger dan in het buitenland, maar voor de eerste keer wordt België weer iets concurrentiëler. Dat blijkt uit een analyse van het marktonderzoeksbureau Nielsen, bericht de krant L'Echo donderdag. Nielsen ziet verschillende verklaringen: verse producten zijn een pak goedkoper geworden. "Zo daalde de prijs van groenten met 7,5 procent, fruit met 5 procent en ook verse vis werd goedkoper", aldus Tom Penninckx, client business partner bij Nielsen, in de krant. Daarnaast speelt ook het effect van de komst van Albert Heijn, de druk van e-commerce en de groei bij de harddiscounters. (Belga/NS)