De index voor het ondernemersvertrouwen klokt in april af op -4,6, tegenover -4,4 in maart. Hiermee noteert de NBB een tweede daling op rij, nadat het ondernemersvertrouwen in februari op hoogste peil sinds juli 2011 was beland.

Alleen in de verwerkende nijverheid waren de ondernemers in april iets optimistischer gestemd dan in mei. Zij blijken positiever over de orders en de vraag. In de overige bedrijfstakken - dienstverlening aan bedrijven, bouwnijverheid en handel - 'is het conjunctuurklimaat in meerdere of mindere mate verslechterd', aldus de Nationale Bank. De ondernemers in die sectoren zijn telkens schatten de vraagvooruitzichten somberder in dan in maart.

De algemene synthetische afgevlakte curve, die de onderliggende conjunctuurtrend weergeeft, blijft langzaam stijgen.

Behalve het ondernemersvertrouwen ging ook het consumentenvertrouwen er in ons land in april voor de tweede maand op rij op achteruit. (BO)

De index voor het ondernemersvertrouwen klokt in april af op -4,6, tegenover -4,4 in maart. Hiermee noteert de NBB een tweede daling op rij, nadat het ondernemersvertrouwen in februari op hoogste peil sinds juli 2011 was beland. Alleen in de verwerkende nijverheid waren de ondernemers in april iets optimistischer gestemd dan in mei. Zij blijken positiever over de orders en de vraag. In de overige bedrijfstakken - dienstverlening aan bedrijven, bouwnijverheid en handel - 'is het conjunctuurklimaat in meerdere of mindere mate verslechterd', aldus de Nationale Bank. De ondernemers in die sectoren zijn telkens schatten de vraagvooruitzichten somberder in dan in maart.De algemene synthetische afgevlakte curve, die de onderliggende conjunctuurtrend weergeeft, blijft langzaam stijgen.Behalve het ondernemersvertrouwen ging ook het consumentenvertrouwen er in ons land in april voor de tweede maand op rij op achteruit. (BO)