Vrijdag 22 oktober hebben - nog voor de inschrijvingsstop - al 22 bedrijven hun deelname bevestigd. Vincent Van Quickenborne, federaal minister van Economie, werd door de Sri Lankaanse ambassadeur in Brussel aangeduid om de missie te leiden.

De kopstukken van de Sri Lankaanse regering (onder wie de premier en de minister van Economie) en de lokale instituten (zoals Export Development Board en de Board of Investment) stellen zich in Colombo ter beschikking van de Belgische bedrijven.
De handelsrelaties tussen België en Sri Lanka draaiden de voorbije jaren veeleer op een laag pitje. Dat had uiteraard te maken met de langdurige burgeroorlog tussen de Singalese meerderheid en de Tamil-minderheid.

Vandaag staat alles in het teken van de wederopbouw en de heropleving van de economie. De Sri Lankaanse regering pompt veel "incentives" in de economie, ook voor buitenlandse investeerders. "Vergelijk onze situatie gerust met wat er in Duitsland gebeurde na de val van de Muur van Berlijn," zegt Ravinathan Aryasinhade, de Sri Lankaanse ambassadeur in Brussel. "Er moet veel, heel veel gebeuren. In 2020 zal blijken dat Sri Lanka een ander land is, want heel wat infrastructuur wordt gemoderniseerd, van de havens van Colombo en Trincomalee over autosnelwegen tot energie infrastructuur. Via nieuwe fiscaalvriendelijke economische zones willen we ook buitenlandse investeerders aantrekken. In 2010, jaar één na de oorlog, groeit de economie al met bijna 8 procent."

Sri Lanka, dat een vrij gediversifieerde economie heeft (industrie zowel als diensten, maar ook rijk aan grondstoffen en een uitgebreide toeristische sector) wordt algemeen beschouwd als een interessante afzetmarkt maar ook als dé "gateway" en ideale springplank naar de gigantische Indiase markt met 1,1 miljard inwoners. Tussen India en Sri Lanka geldt een verregaand free trade agreement

KC

Vrijdag 22 oktober hebben - nog voor de inschrijvingsstop - al 22 bedrijven hun deelname bevestigd. Vincent Van Quickenborne, federaal minister van Economie, werd door de Sri Lankaanse ambassadeur in Brussel aangeduid om de missie te leiden. De kopstukken van de Sri Lankaanse regering (onder wie de premier en de minister van Economie) en de lokale instituten (zoals Export Development Board en de Board of Investment) stellen zich in Colombo ter beschikking van de Belgische bedrijven. De handelsrelaties tussen België en Sri Lanka draaiden de voorbije jaren veeleer op een laag pitje. Dat had uiteraard te maken met de langdurige burgeroorlog tussen de Singalese meerderheid en de Tamil-minderheid. Vandaag staat alles in het teken van de wederopbouw en de heropleving van de economie. De Sri Lankaanse regering pompt veel "incentives" in de economie, ook voor buitenlandse investeerders. "Vergelijk onze situatie gerust met wat er in Duitsland gebeurde na de val van de Muur van Berlijn," zegt Ravinathan Aryasinhade, de Sri Lankaanse ambassadeur in Brussel. "Er moet veel, heel veel gebeuren. In 2020 zal blijken dat Sri Lanka een ander land is, want heel wat infrastructuur wordt gemoderniseerd, van de havens van Colombo en Trincomalee over autosnelwegen tot energie infrastructuur. Via nieuwe fiscaalvriendelijke economische zones willen we ook buitenlandse investeerders aantrekken. In 2010, jaar één na de oorlog, groeit de economie al met bijna 8 procent." Sri Lanka, dat een vrij gediversifieerde economie heeft (industrie zowel als diensten, maar ook rijk aan grondstoffen en een uitgebreide toeristische sector) wordt algemeen beschouwd als een interessante afzetmarkt maar ook als dé "gateway" en ideale springplank naar de gigantische Indiase markt met 1,1 miljard inwoners. Tussen India en Sri Lanka geldt een verregaand free trade agreement KC