De toename blijft in vergelijking met de sterke vooruitgang van de afgelopen acht maanden weliswaar beperkt. Het vertrouwen van de Belgische ondernemers blijft daarmee op het hoogste peil in ruim drie jaar staan.

De conkunctuurbarometer, die het ondernemersvertrouwen meet, klom van 5,8 punten in februari tot 6,2 punten in maart.

Het bedrijfsklimaat verslechterde aanzienlijk in de handel maar ging fors vooruit in de dienstverlening aan bedrijven. In de verwerkende nijverheid bleef het ondernemersvertrouwen vrijwel ongewijzigd en ook in de bouwsector werd, na een forse stijging in februari, een stabilisatie opgetekend.

De algemeen synthetisch afgevlakte curve, die de onderliggende trend weerspiegelt, blijft opwaarts gericht.

De toename blijft in vergelijking met de sterke vooruitgang van de afgelopen acht maanden weliswaar beperkt. Het vertrouwen van de Belgische ondernemers blijft daarmee op het hoogste peil in ruim drie jaar staan. De conkunctuurbarometer, die het ondernemersvertrouwen meet, klom van 5,8 punten in februari tot 6,2 punten in maart.Het bedrijfsklimaat verslechterde aanzienlijk in de handel maar ging fors vooruit in de dienstverlening aan bedrijven. In de verwerkende nijverheid bleef het ondernemersvertrouwen vrijwel ongewijzigd en ook in de bouwsector werd, na een forse stijging in februari, een stabilisatie opgetekend. De algemeen synthetisch afgevlakte curve, die de onderliggende trend weerspiegelt, blijft opwaarts gericht.