De conjunctuurbarometer van de NBB noteerde in april op -10,7 punten tegenover -9,6 in maart.

Het is zoals vorige maand vooral in de verwerkende nijverheid waar het vertrouwen verder afneemt. Na de opflakkering in maart is het bedrijfsklimaat ook verslechterd in de dienstverlening aan bedrijven.

In de bouw- en handelsector tekende het ondernemersvertrouwen in april evenwel een herstel op, na respectievelijk twee en drie maanden van daling.

De synthetische afgevlakte curve, die de onderliggende conjunctuurtrend weergeeft, blijft ondanks de tweede opeenvolgende verzwakking van de synthetische bruto curve licht opwaarts gericht als gevolg van de gunstige ontwikkelingen de maanden voordien. (Belga/BO)

De conjunctuurbarometer van de NBB noteerde in april op -10,7 punten tegenover -9,6 in maart. Het is zoals vorige maand vooral in de verwerkende nijverheid waar het vertrouwen verder afneemt. Na de opflakkering in maart is het bedrijfsklimaat ook verslechterd in de dienstverlening aan bedrijven. In de bouw- en handelsector tekende het ondernemersvertrouwen in april evenwel een herstel op, na respectievelijk twee en drie maanden van daling. De synthetische afgevlakte curve, die de onderliggende conjunctuurtrend weergeeft, blijft ondanks de tweede opeenvolgende verzwakking van de synthetische bruto curve licht opwaarts gericht als gevolg van de gunstige ontwikkelingen de maanden voordien. (Belga/BO)