Chapelle zit bijna drie kwart van haar tijd in het buitenland, waaronder China en de Verenigde Staten. 98 procent van haar omzet, zo'n 30 miljoen euro, realiseert ze buiten België. Toch probeert ze een groot deel van de productie in ons land te houden.

Onlangs organiseerde ze een prestigieus modedefilé in Shanghai naar aanleiding van de handelsmissie onder leiding van de Antwerpse burgemeester Bart De Wever. "Het is moeilijk om terug te komen na een buitenlandse reis. Ik voel hier geen dynamiek en dat is heel beangstigend. Onze regio is een boom waar zwaar aan moet worden geschud. Het gaat vooral over het gedrag van de mensen, er zit geen energie in," zegt Chapelle. "Iedereen zit hier te wachten tot iemand iets voor hem gaat doen. Zo werkt het niet. Als je dingen onderneemt, creëer je hoop voor jezelf en onze gemeenschap. Maar iedereen slaapt hier. "

Anne Chapelle bouwt al 20 jaar aan het internationale succes van Anne Demeulemeester, een van de Antwerpse zes. Ook Haider Ackermann - in het voorjaar werd hij hier nog druk besproken als de ontwerper van de jurk van Veerle Baetens tijdens de Oscaruitreiking - zit onder haar vleugels. De internationale carrière van beide ontwerpers was geen evidentie en is voor een groot stuk te danken aan het strenge, zakelijke toezicht van Chapelle.

In Z-Talk Goossens vertelt ze welke beperkingen ze haar ontwerpers oplegt, hoe ze haar mannetje staat tegenover de machtige Franse luxe-concerns zoals LVMH en hoe ze van een tropische verpleegster in Afrika evolueerde tot een beschermengel in de mode-industrie.

Z-Talk Goossens vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z.

Chapelle zit bijna drie kwart van haar tijd in het buitenland, waaronder China en de Verenigde Staten. 98 procent van haar omzet, zo'n 30 miljoen euro, realiseert ze buiten België. Toch probeert ze een groot deel van de productie in ons land te houden. Onlangs organiseerde ze een prestigieus modedefilé in Shanghai naar aanleiding van de handelsmissie onder leiding van de Antwerpse burgemeester Bart De Wever. "Het is moeilijk om terug te komen na een buitenlandse reis. Ik voel hier geen dynamiek en dat is heel beangstigend. Onze regio is een boom waar zwaar aan moet worden geschud. Het gaat vooral over het gedrag van de mensen, er zit geen energie in," zegt Chapelle. "Iedereen zit hier te wachten tot iemand iets voor hem gaat doen. Zo werkt het niet. Als je dingen onderneemt, creëer je hoop voor jezelf en onze gemeenschap. Maar iedereen slaapt hier. "Anne Chapelle bouwt al 20 jaar aan het internationale succes van Anne Demeulemeester, een van de Antwerpse zes. Ook Haider Ackermann - in het voorjaar werd hij hier nog druk besproken als de ontwerper van de jurk van Veerle Baetens tijdens de Oscaruitreiking - zit onder haar vleugels. De internationale carrière van beide ontwerpers was geen evidentie en is voor een groot stuk te danken aan het strenge, zakelijke toezicht van Chapelle. In Z-Talk Goossens vertelt ze welke beperkingen ze haar ontwerpers oplegt, hoe ze haar mannetje staat tegenover de machtige Franse luxe-concerns zoals LVMH en hoe ze van een tropische verpleegster in Afrika evolueerde tot een beschermengel in de mode-industrie.