Uit de elfde editie van de jaarlijkse 'Barometer van de Attractiviteit' die consultant EY dinsdag publiceerde, blijkt dat Europa herstelt van de recessie en buitenlandse investeerders opnieuw de weg naar het 'Oude Continent' vinden. Dat leverde voor 2013 een recordaantal van 3.955 directe buitenlandse investeringen op in Europa, 4 procent meer dan in 2012.

België kende een gelijklopende toename, tot 175 directe buitenlandse investeringen. Ons land bevestigt daarmee zijn vijfde plaats in de Europese lijst, na het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Spanje. Het Verenigd Koninkrijk haalt een op de vijf directe buitenlandse investeringen binnen.

Binnen België deed vooral Vlaanderen het goed. Vlaanderen haalde 110 investeringen binnen (tegen 80 in 2012), 'het beste resultaat sinds 2005'. Bijna twee derde van de buitenlandse investeringen komt in Vlaanderen terecht. Met 36 investeringsdossiers is Wallonië maar goed voor een vijfde van de buitenlandse investeringen in België. Brussel strandde vorig jaar op 29 dossiers, of minder dan de stad Antwerpen.

Een pijnpunt in België blijft de jobcreatie die aan de investeringen gelinkt is. Elk project creëert gemiddeld 20 banen in België, tegen een gemiddelde van 42 voor Europa. De Verenigde Staten zijn de grootste buitenlandse investeerders, zowel voor heel Europa als voor België. Samen met onze buurlanden zijn de VS goed voor 65 procent van alle directe buitenlandse investeringen in België. (Belga/BO)

Uit de elfde editie van de jaarlijkse 'Barometer van de Attractiviteit' die consultant EY dinsdag publiceerde, blijkt dat Europa herstelt van de recessie en buitenlandse investeerders opnieuw de weg naar het 'Oude Continent' vinden. Dat leverde voor 2013 een recordaantal van 3.955 directe buitenlandse investeringen op in Europa, 4 procent meer dan in 2012. België kende een gelijklopende toename, tot 175 directe buitenlandse investeringen. Ons land bevestigt daarmee zijn vijfde plaats in de Europese lijst, na het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Spanje. Het Verenigd Koninkrijk haalt een op de vijf directe buitenlandse investeringen binnen. Binnen België deed vooral Vlaanderen het goed. Vlaanderen haalde 110 investeringen binnen (tegen 80 in 2012), 'het beste resultaat sinds 2005'. Bijna twee derde van de buitenlandse investeringen komt in Vlaanderen terecht. Met 36 investeringsdossiers is Wallonië maar goed voor een vijfde van de buitenlandse investeringen in België. Brussel strandde vorig jaar op 29 dossiers, of minder dan de stad Antwerpen. Een pijnpunt in België blijft de jobcreatie die aan de investeringen gelinkt is. Elk project creëert gemiddeld 20 banen in België, tegen een gemiddelde van 42 voor Europa. De Verenigde Staten zijn de grootste buitenlandse investeerders, zowel voor heel Europa als voor België. Samen met onze buurlanden zijn de VS goed voor 65 procent van alle directe buitenlandse investeringen in België. (Belga/BO)