De Logistics Performance Indicators rangschikken 155 landen op hun logistieke aantrekkingskracht. In de eerste editie van eind 2007 stond ons land op de twaalfde plaats. Twee jaar geleden klom België naar de negende stek, en in de recentste editie eindigde ons land op plaats zeven.

Singapore voert net als in 2007 opnieuw de ranglijst aan. Het verdrijft Duitsland, dat in de vorige editie aan de kop stond, naar de vierde plaats. Hongkong, Finland, Nederland en Denemarken, Japan, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk vervolledigen de top tien.

Bij het opstellen van de rangschikking houdt de Wereldbank rekening met de douaneafwikkeling, infrastructuur, internationale zendingen, logistieke kwaliteit en competentie, tracking & tracing en stiptheid. Voor de eerste keer werd ook rekening gehouden met milieu-indicatoren. (L.H.)

De Logistics Performance Indicators rangschikken 155 landen op hun logistieke aantrekkingskracht. In de eerste editie van eind 2007 stond ons land op de twaalfde plaats. Twee jaar geleden klom België naar de negende stek, en in de recentste editie eindigde ons land op plaats zeven. Singapore voert net als in 2007 opnieuw de ranglijst aan. Het verdrijft Duitsland, dat in de vorige editie aan de kop stond, naar de vierde plaats. Hongkong, Finland, Nederland en Denemarken, Japan, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk vervolledigen de top tien. Bij het opstellen van de rangschikking houdt de Wereldbank rekening met de douaneafwikkeling, infrastructuur, internationale zendingen, logistieke kwaliteit en competentie, tracking & tracing en stiptheid. Voor de eerste keer werd ook rekening gehouden met milieu-indicatoren. (L.H.)