Volgens de Raad voor de Mededinging leidt de combinatie van Vapona met Baygon, de insectenverdelger die SC Johnson zelf al in handen heeft, tot een grote concentratie op de Belgische markt.

Begin augustus werd de Raad voor de Mededinging op de hoogte gebracht van de plannen van SC Johnson om Vapona van sectorgenoot Sara Lee over te nemen. Dergelijke concentratie heeft "effecten in verschillende lidstaten, waaronder België", luidt het.

De Raad wil daarom dat de Europese Commissie de overname onderzoekt. SC Johnson en Sara Lee zijn twee Amerikaanse bedrijven.

Volgens de Raad voor de Mededinging leidt de combinatie van Vapona met Baygon, de insectenverdelger die SC Johnson zelf al in handen heeft, tot een grote concentratie op de Belgische markt. Begin augustus werd de Raad voor de Mededinging op de hoogte gebracht van de plannen van SC Johnson om Vapona van sectorgenoot Sara Lee over te nemen. Dergelijke concentratie heeft "effecten in verschillende lidstaten, waaronder België", luidt het. De Raad wil daarom dat de Europese Commissie de overname onderzoekt. SC Johnson en Sara Lee zijn twee Amerikaanse bedrijven.