De crisis treft de hele keten, van boer tot aardappelverwerkend bedrijf. Bij de aardappelboeren zal er volgens sectorfederatie Belgapom naar schatting 1 miljoen ton aardappelen onverkoopbaar zijn.

De export is goed voor 90 procent van de Belgische diepvriesfrietenverkoop en die export is ingestort door de coronacrisis. De horeca blijft op veel plaatsen in de wereld gesloten en ook grote sportevenementen en festivals die worden afgelast, verklaren waarom er een pak minder frieten wordt gegeten. Voor verwerkers als Clarebout Potatoes, Agristo en McCain, dreigt 2020 een verliesjaar te worden.

De crisis treft de hele keten, van boer tot aardappelverwerkend bedrijf. Bij de aardappelboeren zal er volgens sectorfederatie Belgapom naar schatting 1 miljoen ton aardappelen onverkoopbaar zijn. De export is goed voor 90 procent van de Belgische diepvriesfrietenverkoop en die export is ingestort door de coronacrisis. De horeca blijft op veel plaatsen in de wereld gesloten en ook grote sportevenementen en festivals die worden afgelast, verklaren waarom er een pak minder frieten wordt gegeten. Voor verwerkers als Clarebout Potatoes, Agristo en McCain, dreigt 2020 een verliesjaar te worden.