"Het ging om een gewone ondernemingsraad die al een tijd geleden gepland was om een stand van zaken te geven over de economische en financiële situatie van Siemens in ons land. Na de aankondiging van de herstructurering vrijdag hadden we verwacht dat de directie vandaag hierover iets zou vertellen, maar vrijdagavond reeds liet men weten dat dit niet het geval zou zijn. Men heeft wellicht zelf nog geen zicht op de impact in Huizingen. Ook de vertegenwoordigers van de werknemers in de ondernemingsraad hebben er daarom tijdens de vergadering geen vragen over gesteld", aldus Jan Baetens (LBC).

Uit de informatie die de directie dinsdag verstrekte blijkt volgens Baetens dat de zaken goed gaan met Siemens in ons land en er best wel wat winst wordt gemaakt.

"Goede cijfers voor de aandeelhouders", aldus een cynische vakbondsman. Het is nog onduidelijk wanneer de directie met nieuws op de proppen komt over de eventuele impact van de herstructurering in ons land. Bij Siemens in Huizingen werken momenteel 1.400 tot 1.500 werknemers. (Belga/NS)

"Het ging om een gewone ondernemingsraad die al een tijd geleden gepland was om een stand van zaken te geven over de economische en financiële situatie van Siemens in ons land. Na de aankondiging van de herstructurering vrijdag hadden we verwacht dat de directie vandaag hierover iets zou vertellen, maar vrijdagavond reeds liet men weten dat dit niet het geval zou zijn. Men heeft wellicht zelf nog geen zicht op de impact in Huizingen. Ook de vertegenwoordigers van de werknemers in de ondernemingsraad hebben er daarom tijdens de vergadering geen vragen over gesteld", aldus Jan Baetens (LBC). Uit de informatie die de directie dinsdag verstrekte blijkt volgens Baetens dat de zaken goed gaan met Siemens in ons land en er best wel wat winst wordt gemaakt. "Goede cijfers voor de aandeelhouders", aldus een cynische vakbondsman. Het is nog onduidelijk wanneer de directie met nieuws op de proppen komt over de eventuele impact van de herstructurering in ons land. Bij Siemens in Huizingen werken momenteel 1.400 tot 1.500 werknemers. (Belga/NS)