De jaarlijkse vergoeding van 2,375% op de lening van Belgacom ligt 85 basispunten (0,846 procent) hoger dan de benchmark, de Duits tienjarige staatsobligatie. Momenteel bedraagt de Duitse tienjarige rente 1,55 procent. De Belgische ligt op 2,186 procent.

Belgacom maakt gebruik van de lage rente om goedkoop te lenen. Volgens Bloomberg wordt de obligatie uitgegeven tegen 99,631 procent, wat het rendement doet toenemen tot 2,417 procent of 23 basispunten meer dan de Belgische 10-jarige overheidsobligatie.

Belgacom meldt dat de uitgifte vlot geplaatst is bij meer dan 140 Europese institutionele investeerders. Het initiële orderboek bedroeg zelfs meer dan 2,3 miljard euro. Barclays, BNP Paribas, J.P. Morgan, KBC en RBS verzorgden de operatie.

"De transactie onderlijnt opnieuw de kwaliteit en de aantrekkelijkheid van Belgacom op de obligatiemarkten", onderstreept Belgacom.

De langetermijnschuld van Belgacom heeft een rating A1 bij Moody's en A bij Standard & Poor's. Telenet zit een trapje lager met B1 bij Moody's en B+ bij Standard & Poor's.

Volgens Belgacom worden de opgehaalde fondsen gebruikt 'voor algemene bedrijfsdoeleinden'.

De lening geeft Belgacom alvast genoeg reserves om het dividend te betalen. In april keert Belgacom 1,68 bruto per aandeel uit, wat met 318 miljoen aandelen goed is voor 534 miljoen euro (B.L./D.R.)

De jaarlijkse vergoeding van 2,375% op de lening van Belgacom ligt 85 basispunten (0,846 procent) hoger dan de benchmark, de Duits tienjarige staatsobligatie. Momenteel bedraagt de Duitse tienjarige rente 1,55 procent. De Belgische ligt op 2,186 procent. Belgacom maakt gebruik van de lage rente om goedkoop te lenen. Volgens Bloomberg wordt de obligatie uitgegeven tegen 99,631 procent, wat het rendement doet toenemen tot 2,417 procent of 23 basispunten meer dan de Belgische 10-jarige overheidsobligatie. Belgacom meldt dat de uitgifte vlot geplaatst is bij meer dan 140 Europese institutionele investeerders. Het initiële orderboek bedroeg zelfs meer dan 2,3 miljard euro. Barclays, BNP Paribas, J.P. Morgan, KBC en RBS verzorgden de operatie. "De transactie onderlijnt opnieuw de kwaliteit en de aantrekkelijkheid van Belgacom op de obligatiemarkten", onderstreept Belgacom. De langetermijnschuld van Belgacom heeft een rating A1 bij Moody's en A bij Standard & Poor's. Telenet zit een trapje lager met B1 bij Moody's en B+ bij Standard & Poor's. Volgens Belgacom worden de opgehaalde fondsen gebruikt 'voor algemene bedrijfsdoeleinden'. De lening geeft Belgacom alvast genoeg reserves om het dividend te betalen. In april keert Belgacom 1,68 bruto per aandeel uit, wat met 318 miljoen aandelen goed is voor 534 miljoen euro (B.L./D.R.)