"De gegevens over de verloning zullen aan bod komen in het jaarverslag dat verschijnt in maart 2015", aldus Belgacom-woordvoerder Jan Margot. Open Vld wil het contract inkijken.

Minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) ligt onder vuur door de verloning van de nieuwe Belgacom-topvrouw Leroy. Labille (PS) werd fors aangepakt door de oppositie, die vindt dat hij zijn geloofwaardigheid heeft verloren en dat hij loog tegen het parlement.

Binnen de regering was afgesproken dat ze maximaal 650.000 euro zou mogen verdienen, maar de voorbije dagen lekte uit dat Leroy daar bovenop ook nog aanspraak zou kunnen maken op extralegale voordelen, waardoor het totaal volgens mediaberichten in de buurt van 800.000 euro zou uitkomen.

Labille kan in ieder geval rekenen op de steun van premier Di Rupo. "Minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) heeft zijn job eerlijk gedaan," liet de premier vrijdag optekenen na afloop van de ministerraad. Hij herhaalde nog eens de beslissing van de regering om de lonen van de CEO's van Belgacom en bpost te beperken tot 500.000 euro plus een variabel deel van 150.000 euro. De regering heeft nooit gesproken over andere voordelen bovenop die 150.000 euro en heeft ook geen wettelijke mogelijkheid om daarin tussen te komen, aldus Di Rupo. (Belga/BO)

"De gegevens over de verloning zullen aan bod komen in het jaarverslag dat verschijnt in maart 2015", aldus Belgacom-woordvoerder Jan Margot. Open Vld wil het contract inkijken. Minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) ligt onder vuur door de verloning van de nieuwe Belgacom-topvrouw Leroy. Labille (PS) werd fors aangepakt door de oppositie, die vindt dat hij zijn geloofwaardigheid heeft verloren en dat hij loog tegen het parlement. Binnen de regering was afgesproken dat ze maximaal 650.000 euro zou mogen verdienen, maar de voorbije dagen lekte uit dat Leroy daar bovenop ook nog aanspraak zou kunnen maken op extralegale voordelen, waardoor het totaal volgens mediaberichten in de buurt van 800.000 euro zou uitkomen. Labille kan in ieder geval rekenen op de steun van premier Di Rupo. "Minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) heeft zijn job eerlijk gedaan," liet de premier vrijdag optekenen na afloop van de ministerraad. Hij herhaalde nog eens de beslissing van de regering om de lonen van de CEO's van Belgacom en bpost te beperken tot 500.000 euro plus een variabel deel van 150.000 euro. De regering heeft nooit gesproken over andere voordelen bovenop die 150.000 euro en heeft ook geen wettelijke mogelijkheid om daarin tussen te komen, aldus Di Rupo. (Belga/BO)