Belgacom liet bij de voorstelling van de jaarresultaten 2011 weten dat de omzet dit jaar met 1 procent zal dalen. De ebitda (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) zou vermoedelijk zelfs met 5 tot 6 procent dalen. Omgerekend zou de ebitda dit jaar 1,8 miljard euro bedragen, wat lager is dan de analisten hadden verwacht.

Belgacom verwijst voor de lagere prognoses onder meer naar een negatief effect van de regelgeving en desinvesteringen, en "een aanhoudende erosie van spraakopbrengsten met een hoge marge". Het bedrijf start een "bedrijfsbreed efficiëntie-initiatief" om de kosten te optimaliseren.

Lagere omzet en winst

Het afgelopen boekjaar heeft Belgacom zowel de omzet als de winst zien dalen. De nettowinst klokte eind 2011 af op 756 miljoen euro, 40 procent minder dan de 1,27 miljard uit 2010, toen Belgacom van een eenmalige meerwaarde kon genieten. De omzet daalde met 3 procent tot 6,4 miljard euro, "in lijn met de verwachtingen".

Het telecombedrijf belooft wel het totale brutodividend minstens stabiel te houden op 2,18 euro per aandeel. Via een teleconferentie liet financieel directeur Ray Stewart weten dat Belgacom in 2012 nog een extra 100 miljoen euro zal uitkeren aan zijn aandeelhouders bovenop het dividend.

De beleggers kunnen de sombere vooruitzichten voor de jaarresultaten in ieder geval niet waarderen en stuurden het aandeel vrijdag 4,88 procent lager tot 22,89 euro. (Belga/BO)

Belgacom liet bij de voorstelling van de jaarresultaten 2011 weten dat de omzet dit jaar met 1 procent zal dalen. De ebitda (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) zou vermoedelijk zelfs met 5 tot 6 procent dalen. Omgerekend zou de ebitda dit jaar 1,8 miljard euro bedragen, wat lager is dan de analisten hadden verwacht. Belgacom verwijst voor de lagere prognoses onder meer naar een negatief effect van de regelgeving en desinvesteringen, en "een aanhoudende erosie van spraakopbrengsten met een hoge marge". Het bedrijf start een "bedrijfsbreed efficiëntie-initiatief" om de kosten te optimaliseren. Lagere omzet en winstHet afgelopen boekjaar heeft Belgacom zowel de omzet als de winst zien dalen. De nettowinst klokte eind 2011 af op 756 miljoen euro, 40 procent minder dan de 1,27 miljard uit 2010, toen Belgacom van een eenmalige meerwaarde kon genieten. De omzet daalde met 3 procent tot 6,4 miljard euro, "in lijn met de verwachtingen". Het telecombedrijf belooft wel het totale brutodividend minstens stabiel te houden op 2,18 euro per aandeel. Via een teleconferentie liet financieel directeur Ray Stewart weten dat Belgacom in 2012 nog een extra 100 miljoen euro zal uitkeren aan zijn aandeelhouders bovenop het dividend. De beleggers kunnen de sombere vooruitzichten voor de jaarresultaten in ieder geval niet waarderen en stuurden het aandeel vrijdag 4,88 procent lager tot 22,89 euro. (Belga/BO)