Dat schrijft De Tijd op zijn nieuwssite.

Descheemaeker wordt CEO van Nomad Holding, de kerverse eigenaar van Iglo. Het Amerikaanse investeringsvehikel Nomad kocht Iglo minder dan een maand geleden voor 2,6 miljard euro. Iglo telt 2.800 werknemers in 12 landen. Descheemaeker was tot 2014 verantwoordelijk voor Europa bij Delhaize, maar hij stapte er op, toen bleek dat hij niet de nieuwe CEO van de supermarktketen ging worden.

Hij werkte voordien jaren voor biergroep AB InBev, waar hij deel uitmaakte van het directiecomité.

Nomad hoopt dat Descheemaeker Iglo opnieuw op de rails zal kunnen zetten, aldus De Tijd. Het merk, vooral bekend van de fishsticks van Captain Iglo, verliest al enkele jaren marktaandeel en dus ook inkomsten. De omzet van Iglo kwam in 2014 op 1,47 miljard euro.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Tijd op zijn nieuwssite.Descheemaeker wordt CEO van Nomad Holding, de kerverse eigenaar van Iglo. Het Amerikaanse investeringsvehikel Nomad kocht Iglo minder dan een maand geleden voor 2,6 miljard euro. Iglo telt 2.800 werknemers in 12 landen. Descheemaeker was tot 2014 verantwoordelijk voor Europa bij Delhaize, maar hij stapte er op, toen bleek dat hij niet de nieuwe CEO van de supermarktketen ging worden.Hij werkte voordien jaren voor biergroep AB InBev, waar hij deel uitmaakte van het directiecomité. Nomad hoopt dat Descheemaeker Iglo opnieuw op de rails zal kunnen zetten, aldus De Tijd. Het merk, vooral bekend van de fishsticks van Captain Iglo, verliest al enkele jaren marktaandeel en dus ook inkomsten. De omzet van Iglo kwam in 2014 op 1,47 miljard euro.(Belga/RR)