De bank Belfius overweegt om een deel van haar vermaarde kunstcollectie te verkopen, in het kader van een herstructurering.

Dat melden Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen.

200 miljoen euro Met ruim 4.500 werken bezit Belfius de grootste privékunstverzameling van het land. Het gaat om werk van Rubens en Breughel maar ook doeken van Ensor en Magritte en van hedendaagse topkunstenaars als Fabre en Tuymans.

Belfius zelf plakt geen prijs op de collectie. Volgens kunstkenner Jan Hoet is de collectie 200 miljoen euro waard.

Kamercommissie

Een woordvoerster van Belfius bevestigt dat het idee bestaat "om een deel van de kunstwerken te verkopen. Het zou dan gaan om werken van voor 1830".

Het idee om de collectie te verkopen is niet nieuw. Parlementslid Peter Dedecker (N-VA) gooit de kwestie vandaag opnieuw op tafel in de Kamercommissie Financiën.

De bank Belfius overweegt om een deel van haar vermaarde kunstcollectie te verkopen, in het kader van een herstructurering. Dat melden Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. 200 miljoen euro Met ruim 4.500 werken bezit Belfius de grootste privékunstverzameling van het land. Het gaat om werk van Rubens en Breughel maar ook doeken van Ensor en Magritte en van hedendaagse topkunstenaars als Fabre en Tuymans. Belfius zelf plakt geen prijs op de collectie. Volgens kunstkenner Jan Hoet is de collectie 200 miljoen euro waard. Kamercommissie Een woordvoerster van Belfius bevestigt dat het idee bestaat "om een deel van de kunstwerken te verkopen. Het zou dan gaan om werken van voor 1830". Het idee om de collectie te verkopen is niet nieuw. Parlementslid Peter Dedecker (N-VA) gooit de kwestie vandaag opnieuw op tafel in de Kamercommissie Financiën.