Belfius Bank verlaagt - net zoals BNP Paribas Fortis - de rente op haar spaarrekeningen. Dat maakt de bank-verzekeraar maandag bekend.

Op de Classic spaarrekening van Belfius daalt de basisrentevoet van 0,60 procent naar 0,50 procent, en de getrouwheidspremie van 0,30 procent naar 0,25 procent. Op de Classic getrouwheidsspaarrekening wordt de basisrentevoet verlaagd van 0,50 procent naar 0,30 procent. De getrouwheidspremie blijft behouden op 1,00 procent.

De rente op de Belfius Internet Spaarrekening daalt van 0,80 procent naar 0,60 procent, de getrouwheidspremie blijft behouden op 0,30 procent. Op de Belfius Internet Getrouwheidsspaarrekening daalt de rente van 0,50 procent naar 0,30 procent ,en daalt de getrouwheidspremie van 1,25 procent naar 1,20 procent.

BNP Paribas Fortis en Fintro kondigden eerder al vanaf 15 mei de rente op hun spaarrekeningen te verlagen, wegens de 'aanhoudende moeilijke economische omstandigheden in de eurozone en delage rentestand van de Europese Centrale Bank'.

Op donderdag 2 mei verlaagde de Europese Centrale Bank (ECB) haar belangrijkse rentevoet met 25 basispunten tot 0,5 procent. Het is daarbij de bedoeling bedrijven goedkoper geld te laten lenen, en de consumenten aan te zetten minder te sparen en meer te consumeren. Een aantal analisten en economen twijfelt evenwel aan het effect van een dergelijke renteknip. (Belga/BO)

Belfius Bank verlaagt - net zoals BNP Paribas Fortis - de rente op haar spaarrekeningen. Dat maakt de bank-verzekeraar maandag bekend.Op de Classic spaarrekening van Belfius daalt de basisrentevoet van 0,60 procent naar 0,50 procent, en de getrouwheidspremie van 0,30 procent naar 0,25 procent. Op de Classic getrouwheidsspaarrekening wordt de basisrentevoet verlaagd van 0,50 procent naar 0,30 procent. De getrouwheidspremie blijft behouden op 1,00 procent. De rente op de Belfius Internet Spaarrekening daalt van 0,80 procent naar 0,60 procent, de getrouwheidspremie blijft behouden op 0,30 procent. Op de Belfius Internet Getrouwheidsspaarrekening daalt de rente van 0,50 procent naar 0,30 procent ,en daalt de getrouwheidspremie van 1,25 procent naar 1,20 procent. BNP Paribas Fortis en Fintro kondigden eerder al vanaf 15 mei de rente op hun spaarrekeningen te verlagen, wegens de 'aanhoudende moeilijke economische omstandigheden in de eurozone en delage rentestand van de Europese Centrale Bank'. Op donderdag 2 mei verlaagde de Europese Centrale Bank (ECB) haar belangrijkse rentevoet met 25 basispunten tot 0,5 procent. Het is daarbij de bedoeling bedrijven goedkoper geld te laten lenen, en de consumenten aan te zetten minder te sparen en meer te consumeren. Een aantal analisten en economen twijfelt evenwel aan het effect van een dergelijke renteknip. (Belga/BO)