Dat schrijven De Tijd en L'Echo.

De raad van bestuur van Belfius zal waarschijnlijk op 24 februari het dividend goedkeuren. Als ook de toezichthouders ermee instemmen, moet alleen nog de algemene vergadering haar fiat geven. Dat laatste is een formaliteit, want de Belgische staat is de enige aandeelhouder.

Belfius-CEO Marc Raisière liet vorig jaar meermaals uitschijnen dat een dividend over het boekjaar 2015 mogelijk was. De federale regering heeft voor 2016 en 2017 telkens 75 miljoen euro in haar begroting ingeschreven. De eerste uitbetaling lijkt in orde te komen. Alleen de Europese Centrale Bank en de Nationale Bank kunnen dat nog blokkeren, maar Raisière zag vorig jaar geen onoverkomelijke problemen.

In 2011 telde de Belgische staat 4 miljard neer om wat toen nog Dexia Bank België heette te kopen.

(Belga/RR)

Dat schrijven De Tijd en L'Echo.De raad van bestuur van Belfius zal waarschijnlijk op 24 februari het dividend goedkeuren. Als ook de toezichthouders ermee instemmen, moet alleen nog de algemene vergadering haar fiat geven. Dat laatste is een formaliteit, want de Belgische staat is de enige aandeelhouder. Belfius-CEO Marc Raisière liet vorig jaar meermaals uitschijnen dat een dividend over het boekjaar 2015 mogelijk was. De federale regering heeft voor 2016 en 2017 telkens 75 miljoen euro in haar begroting ingeschreven. De eerste uitbetaling lijkt in orde te komen. Alleen de Europese Centrale Bank en de Nationale Bank kunnen dat nog blokkeren, maar Raisière zag vorig jaar geen onoverkomelijke problemen. In 2011 telde de Belgische staat 4 miljard neer om wat toen nog Dexia Bank België heette te kopen.(Belga/RR)