De volkslening, die op 8 januari werd gelanceerd, heeft tot doel de 'voorzichtige' spaarder de mogelijkheid te bieden zijn of haar spaargeld op een veilige manier te investeren in projecten met een sociaaleconomisch of maatschappelijk doel.

Belfius lijkt alvast tevreden met de voorlopige opbrengst - 430 miljoen euro - van de volkslening. "Dit succes bewijst dat er bij de spaarders wel degelijk een grote interesse bestaat om te investeren in lokale Belgische projecten", klinkt het bij Belfius.

Maar toch gaat de rente op het nieuwe product naar omlaag. Dat is ook het geval voor andere spaarproducten. De verlaging komt er door 'de huidige neerwaartse druk op de rente voor zowel korte als langere looptijden'.

Belfius verlaagt de rente voor een volkslening met looptijd van vijf jaar van 1,65 procent naar 1,50 procent en voor een looptijd van tien jaar van 2,60 procent naar 2,40 procent.

Bij de traditionele spaarrekening daalt de basisrentevoet van 0,50 procent naar 0,45 procent, maar wordt de getrouwheidspremie wel opgetrokken van 0,10 procent naar 0,15 procent, waardoor de totale rente op 0,60 procent blijft.

Voor de getrouwheidsspaarrekening daalt de totale rente van 1,15 procent naar 1,00 procent. Voor de Belfius Internet Spaarrekening daalt de totale rente van 0,70 procent naar 0,60 procent. (Belga/BO)

De volkslening, die op 8 januari werd gelanceerd, heeft tot doel de 'voorzichtige' spaarder de mogelijkheid te bieden zijn of haar spaargeld op een veilige manier te investeren in projecten met een sociaaleconomisch of maatschappelijk doel.Belfius lijkt alvast tevreden met de voorlopige opbrengst - 430 miljoen euro - van de volkslening. "Dit succes bewijst dat er bij de spaarders wel degelijk een grote interesse bestaat om te investeren in lokale Belgische projecten", klinkt het bij Belfius. Maar toch gaat de rente op het nieuwe product naar omlaag. Dat is ook het geval voor andere spaarproducten. De verlaging komt er door 'de huidige neerwaartse druk op de rente voor zowel korte als langere looptijden'. Belfius verlaagt de rente voor een volkslening met looptijd van vijf jaar van 1,65 procent naar 1,50 procent en voor een looptijd van tien jaar van 2,60 procent naar 2,40 procent. Bij de traditionele spaarrekening daalt de basisrentevoet van 0,50 procent naar 0,45 procent, maar wordt de getrouwheidspremie wel opgetrokken van 0,10 procent naar 0,15 procent, waardoor de totale rente op 0,60 procent blijft. Voor de getrouwheidsspaarrekening daalt de totale rente van 1,15 procent naar 1,00 procent. Voor de Belfius Internet Spaarrekening daalt de totale rente van 0,70 procent naar 0,60 procent. (Belga/BO)