Volgens de Britse krant The Sunday Telegraph is Kinepolis een van de kandidaten voor een overname van de Britse keten Odeon. Andere kandidaten zijn volgens de krant onder meer het Mexicaanse Cinepolis, het Britse Vue, het Koreaanse CGV en het Chinese Dalian Wanda.

Volgens de krant gaat het om een overnamestrijd van zowat een miljard Britse pond (1,3 miljard euro).

Kinepolis-CEO Eddy Duquenne ontkent de belangstelling voor de Britse bisocoopketen en omschrijft het bericht in de Britse krant als 'een kwakkel'. "Geen idee hoe we op die lijst zijn beland", aldus de topman van de Belgische bioscoopgroep.

Odeon Cinemas geldt met 250 bioscoopcomplexen als een van de grootste in Europa. De keten telt behalve bisocopen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland ook vestigingen in Duitsland en Spanje. (Belga/FD/BO)

Volgens de Britse krant The Sunday Telegraph is Kinepolis een van de kandidaten voor een overname van de Britse keten Odeon. Andere kandidaten zijn volgens de krant onder meer het Mexicaanse Cinepolis, het Britse Vue, het Koreaanse CGV en het Chinese Dalian Wanda. Volgens de krant gaat het om een overnamestrijd van zowat een miljard Britse pond (1,3 miljard euro).Kinepolis-CEO Eddy Duquenne ontkent de belangstelling voor de Britse bisocoopketen en omschrijft het bericht in de Britse krant als 'een kwakkel'. "Geen idee hoe we op die lijst zijn beland", aldus de topman van de Belgische bioscoopgroep.Odeon Cinemas geldt met 250 bioscoopcomplexen als een van de grootste in Europa. De keten telt behalve bisocopen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland ook vestigingen in Duitsland en Spanje. (Belga/FD/BO)