Bekaert ziet de omzet in het eerste kwartaal toenemen met 32,3 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal 2010 (694 miljoen euro).

Volgens Bekaert is de omzetgroei vooral te danken aan een positieve productmix en een sterke vraag in alle segmenten. Vooral in Pacifisch Azië (China, India en Indonesië) realiseerde Bekaert een robuuste omzetgroei van 46 procent tot 353 miljoen euro. Voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika resulteren die sterke vraag en de doorgerekende prijsverhogingen in een hogere omzet voor alle activiteitenplatformen. Daardoor kennen de productievestigingen van Bekaert in Centraal- en West-Europa een hoge capaciteitsbezetting, luidt het.

Bekaert houdt voor het volledige boekjaar rekening met meer gematigde en onregelmatigere groeiperspectieven door de maatregelen die de verschillende landen nemen om de inflatie in te dijken. De groep uit Zwevegem verwacht bovendien een toenemende concurrerende productiecapaciteit in China.

Bekaert ziet de omzet in het eerste kwartaal toenemen met 32,3 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal 2010 (694 miljoen euro). Volgens Bekaert is de omzetgroei vooral te danken aan een positieve productmix en een sterke vraag in alle segmenten. Vooral in Pacifisch Azië (China, India en Indonesië) realiseerde Bekaert een robuuste omzetgroei van 46 procent tot 353 miljoen euro. Voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika resulteren die sterke vraag en de doorgerekende prijsverhogingen in een hogere omzet voor alle activiteitenplatformen. Daardoor kennen de productievestigingen van Bekaert in Centraal- en West-Europa een hoge capaciteitsbezetting, luidt het. Bekaert houdt voor het volledige boekjaar rekening met meer gematigde en onregelmatigere groeiperspectieven door de maatregelen die de verschillende landen nemen om de inflatie in te dijken. De groep uit Zwevegem verwacht bovendien een toenemende concurrerende productiecapaciteit in China.