Bekaert sloot de deal met Ontario Teachers' Pension Plan, het Canadese pensioenfonds dat eigenaar is van Bridon. OTTP brengt Bridon volledig onder in de nieuwe entiteit en krijgt de resterende 33 procent.

350 miljoen euro

"De nieuwe groep zal de staalkabel- en advanced cords capaciteiten van bijna 3.000 werknemers, 19 productievestigingen in 11 landen, marktgedreven R&D en een wereldwijd verkoop- en distributie-netwerk samenvoegen", klinkt het in het persbericht. De twee bedrijven zijn vrij complementair op wereldvlak en zien groeimogelijkheden in Azië.

Bekaert CFO Bruno Humblet wordt gedelegeerd bestuurder van Bridon Bekaert Ropes Group. Het voorzitterschap gaat naar Andrew Caffyn, de huidige voorzitter van Bridon.

Na afronding zal de transactie ongeveer 350 miljoen euro op jaarbasis toevoegen aan de geconsolideerde omzet van Bekaert. Dat bedrag is de omzet die Bridon momenteel op zich draait. De joint venture zou ongeveer 600 miljoen euro omzet op jaarbasis hebben. De definitieve fusieovereenkomst wordt in de eerste helft van 2016 verwacht, na afronding van de gebruikelijke stappen.

Matco Cables

Naast deze transactie heeft Bekaert de aandelen van Matco Cables (35% aandeelhouder) overgenomen in Bekaerts staalkabelvennootschappen.

In België maken de advanced cords-activiteiten van Bekaert in Aalter de overstap. Over de hele Bekaert-groep zullen ongeveer 1.250 werknemers deel uitmaken van Bridon Bekaert Ropes Group.

Het gaat in verhouding om een kleinere activiteit van Bekaert die naar de joint venture gaat. Het bedrijf telt nu ongeveer 30.000 medewerkers en 4 miljard euro omzet.

Bridon is volgens het persbericht "een wereldleider gespecialiseerd in de productie van kabels en kabeloplossingen voor veeleisende toepassingen". Het bedrijf heeft elf fabrieken en meer dan 1.600 werknemers.

Rond 10.30 uur noteert Bekaert een winst van meer dan 4 procent op de Brusselse beurs. (Belga/NS)

Bekaert sloot de deal met Ontario Teachers' Pension Plan, het Canadese pensioenfonds dat eigenaar is van Bridon. OTTP brengt Bridon volledig onder in de nieuwe entiteit en krijgt de resterende 33 procent. "De nieuwe groep zal de staalkabel- en advanced cords capaciteiten van bijna 3.000 werknemers, 19 productievestigingen in 11 landen, marktgedreven R&D en een wereldwijd verkoop- en distributie-netwerk samenvoegen", klinkt het in het persbericht. De twee bedrijven zijn vrij complementair op wereldvlak en zien groeimogelijkheden in Azië. Bekaert CFO Bruno Humblet wordt gedelegeerd bestuurder van Bridon Bekaert Ropes Group. Het voorzitterschap gaat naar Andrew Caffyn, de huidige voorzitter van Bridon. Na afronding zal de transactie ongeveer 350 miljoen euro op jaarbasis toevoegen aan de geconsolideerde omzet van Bekaert. Dat bedrag is de omzet die Bridon momenteel op zich draait. De joint venture zou ongeveer 600 miljoen euro omzet op jaarbasis hebben. De definitieve fusieovereenkomst wordt in de eerste helft van 2016 verwacht, na afronding van de gebruikelijke stappen. Naast deze transactie heeft Bekaert de aandelen van Matco Cables (35% aandeelhouder) overgenomen in Bekaerts staalkabelvennootschappen. In België maken de advanced cords-activiteiten van Bekaert in Aalter de overstap. Over de hele Bekaert-groep zullen ongeveer 1.250 werknemers deel uitmaken van Bridon Bekaert Ropes Group. Het gaat in verhouding om een kleinere activiteit van Bekaert die naar de joint venture gaat. Het bedrijf telt nu ongeveer 30.000 medewerkers en 4 miljard euro omzet. Bridon is volgens het persbericht "een wereldleider gespecialiseerd in de productie van kabels en kabeloplossingen voor veeleisende toepassingen". Het bedrijf heeft elf fabrieken en meer dan 1.600 werknemers. Rond 10.30 uur noteert Bekaert een winst van meer dan 4 procent op de Brusselse beurs. (Belga/NS)