De onderhandelingen over een sociaal plan bij staaldraadproducent Bekaert zijn opnieuw afgesloten zonder resultaat. Dat werd vernomen van Jan Maeseele (ACV). Vrijdag zien directie en vakbonden elkaar opnieuw.

De vakbondsman had niet verwacht dat de onderhandelingen tijdens nu al zouden landen, maar hij had toch gehoopt op een aantal deelakkoorden. Zover is het niet gekomen.

Volgens Maeseele is de directie zelfs teruggekomen op een eerder afgesloten deelakkoord over vrijwillig vertrek.

Nu volgt overleg op het kabinet van minister van Werk Monica De Coninck "om zo vroeg mogelijk brugpensioen" te verkrijgen, luidt het.

Bert De Graeve

De bonden hopen deze week ook nog Bekaert-topman Bert De Graeve te zien te krijgen om "antwoord te krijgen op een aantal pertinente vragen". Sinds bekendraakte dat De Graeve vorig jaar een loonsverhoging van 33 procent kreeg, zijn de onderhandelingen verzuurd.

Bij Bekaert zijn 609 jobs bedreigd, voornamelijk in Aalter, maar ook in de vestigingen in Ingelmunster en Zwevegem. Het bedrijf liet weten dat het een fonds van 450.000 euro opricht om getroffen medewerkers te steunen met extra opleiding. (Belga/EE)

De onderhandelingen over een sociaal plan bij staaldraadproducent Bekaert zijn opnieuw afgesloten zonder resultaat. Dat werd vernomen van Jan Maeseele (ACV). Vrijdag zien directie en vakbonden elkaar opnieuw. De vakbondsman had niet verwacht dat de onderhandelingen tijdens nu al zouden landen, maar hij had toch gehoopt op een aantal deelakkoorden. Zover is het niet gekomen. Volgens Maeseele is de directie zelfs teruggekomen op een eerder afgesloten deelakkoord over vrijwillig vertrek. Nu volgt overleg op het kabinet van minister van Werk Monica De Coninck "om zo vroeg mogelijk brugpensioen" te verkrijgen, luidt het. Bert De Graeve De bonden hopen deze week ook nog Bekaert-topman Bert De Graeve te zien te krijgen om "antwoord te krijgen op een aantal pertinente vragen". Sinds bekendraakte dat De Graeve vorig jaar een loonsverhoging van 33 procent kreeg, zijn de onderhandelingen verzuurd. Bij Bekaert zijn 609 jobs bedreigd, voornamelijk in Aalter, maar ook in de vestigingen in Ingelmunster en Zwevegem. Het bedrijf liet weten dat het een fonds van 450.000 euro opricht om getroffen medewerkers te steunen met extra opleiding. (Belga/EE)