Bekaert boekt daarmee de grootste bijzondere waardevermindering van het voorbije boekjaar. Ook de gedaalde omzet in China wijst op een bikkelharde concurrentie.

Met 900 miljoen euro blijft China wel de belangrijkste omzetmaker, goed voor 27 procent van de groepsomzet. Toch daalde de omzet in China met ruim 16 procent in vergelijking met 2010, terwijl de algemene omzet met 2,4 procent groeide. Niet alleen de zaagdraad is de boosdoener van de Chinese terugval. In de sector van vrachtwagenbanden ziet Bekaert een nulgroei. (W.R.)

Bekaert boekt daarmee de grootste bijzondere waardevermindering van het voorbije boekjaar. Ook de gedaalde omzet in China wijst op een bikkelharde concurrentie. Met 900 miljoen euro blijft China wel de belangrijkste omzetmaker, goed voor 27 procent van de groepsomzet. Toch daalde de omzet in China met ruim 16 procent in vergelijking met 2010, terwijl de algemene omzet met 2,4 procent groeide. Niet alleen de zaagdraad is de boosdoener van de Chinese terugval. In de sector van vrachtwagenbanden ziet Bekaert een nulgroei. (W.R.)