Bekaert boekte in het derde kwartaal een geconsolideerde omzet van 864 miljoen euro. Dat is 6 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, maar minder dan de 871 miljoen euro waar analisten op hadden gerekend.

In de regio EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) is er een forse terugval van de kwartaalomzet met 14 procent tot 253 miljoen euro.

Over de eerste negen maanden van dit jaar komt de geconsolideerde omzet uit op 2,647 miljard euro, of 2 procent hoger dan vorig jaar.

Wat de vooruitzichten betreft, blijft het staalbedrijf behoedzaam. Er wordt aanhoudende prijsdruk verwacht in Azië en een blijvende ongunstige productmix in de regio EMEA (Europa, het Midden-Oosten en Afrika). In Latijns-Amerika wordt volumegroei verwacht.

Bekaert verwacht ook een impact die wordt geschat op 100 miljoen euro in het tweede halfjaar door de crisis in de sector van de zonnepanelen. Het gaat daarbij onder meer om voorzieningen voor dubieuze debiteuren. (Belga/BO)

Bekaert boekte in het derde kwartaal een geconsolideerde omzet van 864 miljoen euro. Dat is 6 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, maar minder dan de 871 miljoen euro waar analisten op hadden gerekend.In de regio EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) is er een forse terugval van de kwartaalomzet met 14 procent tot 253 miljoen euro. Over de eerste negen maanden van dit jaar komt de geconsolideerde omzet uit op 2,647 miljard euro, of 2 procent hoger dan vorig jaar. Wat de vooruitzichten betreft, blijft het staalbedrijf behoedzaam. Er wordt aanhoudende prijsdruk verwacht in Azië en een blijvende ongunstige productmix in de regio EMEA (Europa, het Midden-Oosten en Afrika). In Latijns-Amerika wordt volumegroei verwacht. Bekaert verwacht ook een impact die wordt geschat op 100 miljoen euro in het tweede halfjaar door de crisis in de sector van de zonnepanelen. Het gaat daarbij onder meer om voorzieningen voor dubieuze debiteuren. (Belga/BO)