De onderhandelingen over een sociaal plan zitten in een totale impasse, zegt het gemeenschappelijk vakbondsfront. Bij Bekaert in België staan 609 banen op de helling. De onderhandelingen tussen vakbonden en directie van Bekaert, die plaatsvonden in hotel-restaurant Shamrock in Tielt, leverden op geen enkel vlak een consensus op.

De vertegenwoordigers van de directie gingen niet in op het aanbod van de bonden om de situatie alsnog te deblokkeren tijdens een ultieme gespreksronde. Daarop besloten de bonden om op te roepen tot een collectieve 24 urenstaking in de vestigingen in Aalter, Ingelmunster en Zwevegem.

Eerder was al bekendgeraakt dat het personeel van Bekaert in Aalter vanaf 14 uur verhinderde dat er nog afgewerkte producten de fabriek zouden verlaten.

Volgens de vakbonden zijn er deze week geen nieuwe gesprekken gepland met de vertegenwoordigers van de directie. Ten vroegste op dinsdag 24 april zitten alle partijen opnieuw rond de tafel. (Belga/INM)

De onderhandelingen over een sociaal plan zitten in een totale impasse, zegt het gemeenschappelijk vakbondsfront. Bij Bekaert in België staan 609 banen op de helling. De onderhandelingen tussen vakbonden en directie van Bekaert, die plaatsvonden in hotel-restaurant Shamrock in Tielt, leverden op geen enkel vlak een consensus op. De vertegenwoordigers van de directie gingen niet in op het aanbod van de bonden om de situatie alsnog te deblokkeren tijdens een ultieme gespreksronde. Daarop besloten de bonden om op te roepen tot een collectieve 24 urenstaking in de vestigingen in Aalter, Ingelmunster en Zwevegem. Eerder was al bekendgeraakt dat het personeel van Bekaert in Aalter vanaf 14 uur verhinderde dat er nog afgewerkte producten de fabriek zouden verlaten. Volgens de vakbonden zijn er deze week geen nieuwe gesprekken gepland met de vertegenwoordigers van de directie. Ten vroegste op dinsdag 24 april zitten alle partijen opnieuw rond de tafel. (Belga/INM)