De aansprakelijkheidsrisico's voor bestuurders, bedrijfsleiders en managers zijn de voorbije jaren fors toegenomen, vooral als gevolg van nieuwe regel- en wetgeving.

Ook het feit dat benadeelden een betere kennis hebben van hun rechten verhoogt de aansprakelijkheidskans.

De verzekeringsmakelaar Aon organiseerde recentelijk, in samenwerking met het advocatenkantoor CMS DeBacker, een seminarie over het onderwerp. Bij die gelegenheid bleek dat twee derde van de deelnemende bedrijven vooral bevreesd is voor een onderzoek door een regulator, mededingings- of andere administratieve autoriteit. Een op de vier bedrijven wil zich indekken tegen strafprocedures, claims van de fiscus of RSZ, en claims voor milieuverontreiniging.

Volgens de organisatoren van het seminarie zijn de risico's zo groot dat een D&O (Directors & Officers) Liability-verzekering voor elk bedrijf zo goed als noodzakelijk is geworden. Als ondernemingen zo'n verzekering afsluiten, gebeurt dit vandaag meestal op aanraden van bestuurders of de riskmanager.

Opmerkelijk is dat iets meer dan de helft van de aanwezige ondernemingen verklaarde voorstander te zijn van het verplicht maken van zo'n verzekering.

De aansprakelijkheidsrisico's voor bestuurders, bedrijfsleiders en managers zijn de voorbije jaren fors toegenomen, vooral als gevolg van nieuwe regel- en wetgeving.Ook het feit dat benadeelden een betere kennis hebben van hun rechten verhoogt de aansprakelijkheidskans. De verzekeringsmakelaar Aon organiseerde recentelijk, in samenwerking met het advocatenkantoor CMS DeBacker, een seminarie over het onderwerp. Bij die gelegenheid bleek dat twee derde van de deelnemende bedrijven vooral bevreesd is voor een onderzoek door een regulator, mededingings- of andere administratieve autoriteit. Een op de vier bedrijven wil zich indekken tegen strafprocedures, claims van de fiscus of RSZ, en claims voor milieuverontreiniging. Volgens de organisatoren van het seminarie zijn de risico's zo groot dat een D&O (Directors & Officers) Liability-verzekering voor elk bedrijf zo goed als noodzakelijk is geworden. Als ondernemingen zo'n verzekering afsluiten, gebeurt dit vandaag meestal op aanraden van bestuurders of de riskmanager.Opmerkelijk is dat iets meer dan de helft van de aanwezige ondernemingen verklaarde voorstander te zijn van het verplicht maken van zo'n verzekering.