Door de grote toeloop bij de NVO dringt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) aan op meer middelen. Hij vraagt 10 à 12 miljoen euro extra om bijkomend personeel aan te werven voor de dienst. Dat schrijft De Tijd woensdag.

Veiligheidsattest

De NVO levert na een onderzoek tegen betaling een veiligheidsattest af, zodat bedrijven zeker zijn dat ze hun personeel zonder risico toegang kunnen geven tot gevoelige sites. Het gaat onder meer over het tarmac van luchthavens, energietransporteurs en kerncentrales.

Volgens informatie van de krant deed zich op de nucleaire site van Doel drie jaar geleden een probleem voor. Een ingenieur in opleiding werd door eigenaar Electrabel ontslagen omdat hij tekenen van radicalisering vertoonde. De man blijkt de schoonbroer van een Syriëstrijder, die vorig jaar veroordeeld is voor zijn lidmaatschap van de terreurgroep Sharia4Belgium. (Belga/NS)

Door de grote toeloop bij de NVO dringt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) aan op meer middelen. Hij vraagt 10 à 12 miljoen euro extra om bijkomend personeel aan te werven voor de dienst. Dat schrijft De Tijd woensdag. De NVO levert na een onderzoek tegen betaling een veiligheidsattest af, zodat bedrijven zeker zijn dat ze hun personeel zonder risico toegang kunnen geven tot gevoelige sites. Het gaat onder meer over het tarmac van luchthavens, energietransporteurs en kerncentrales. Volgens informatie van de krant deed zich op de nucleaire site van Doel drie jaar geleden een probleem voor. Een ingenieur in opleiding werd door eigenaar Electrabel ontslagen omdat hij tekenen van radicalisering vertoonde. De man blijkt de schoonbroer van een Syriëstrijder, die vorig jaar veroordeeld is voor zijn lidmaatschap van de terreurgroep Sharia4Belgium. (Belga/NS)