ManPowerGroup verwijst voor zijn conclusies over de genderongelijkheid naar cijfers van de International Labour Organisation (ILO). Daaruit blijkt dat wereldwijd liefst 862 miljoen vrouwen op non-actief staan. Bovendien groeien vrouwen die wel actief zijn op de arbeidsmarkt moeilijk door naar leidinggevende functies. Of ze stoten op het glazen plafond, luidt het.

De HR-specialist zet ter illustratie enkele cijfers in de verf:

- Wereldwijd nemen amper 50,2 procent van de vrouwen deel aan het economisch leven tegenover 70 procent mannen.

- Bedrijven met de meeste leidinggevende vrouwen zetten sterkere resultaten neer: tot 34 procent beter zelfs

- 65 procent van de vrouwen vindt flexibel werken belangrijk, maar slechts 28 procent van de werkgevers gaat in op de vraag.

- 51 procent van de vrouwen maakt kenbaar dat ze geen duidelijk groeipad heeft, terwijl 47 procent van oordeel is dat ze te weinig professionele ontwikkelingskansen krijgt

- België staat 10e op 142 in Global Gender Gap Index 2014 van het Wereld Economisch Forum.

Suggesties om kloof te dichten

In de white paper 'Accelerate to Bridge the Gender Gap' krijgt de bedrijfswereld alvast enkele suggesties om de genderkloof te dichten.

Zo zullen bedrijven om te beginnen hun 'one-size-fits-all'-model moeten ombuigen naar een 'one-size-fits-one' om aan de individuele noden en behoeften van de vrouwen tegemoet te komen. Vandaag de dag bieden bedrijven volgens de HR-specialist namelijk nog steeds niet wat vrouwen zoeken, zoals een flexiber werkklimaat bijvoorbeeld.

Vrouwen die zich geremd voelen door starre werkomstandigheden verlaten vroeg of laat het bedrijf en nemen dan ook een pak potentieel talent met zich mee, luidt het.

ManPowerGroup merkt op dat vrouwen over het algemeen te weinig functies met verantwoordelijkheid krijgen. Met als gevolg dat ze onvoldoende ervaring kunnen opbouwen om door te stoten naar hogere leidinggevende functies, terwijl 36 procent van de werkgevers wereldwijd het moeilijk heeft om het juiste talent te rekruteren.

Positieve evolutie

Hoewel er wel degelijk sprake is van een positieve evolutie - de economische gendergelijkheid groeide van 56 procent in 2006 tot 60 procent aldus het Global Gender Gap Report - zal het nog tot 2095 duren vooraleer de kloof volledig is gedicht, besluit de HR-specialist.

ManPowerGroup verwijst voor zijn conclusies over de genderongelijkheid naar cijfers van de International Labour Organisation (ILO). Daaruit blijkt dat wereldwijd liefst 862 miljoen vrouwen op non-actief staan. Bovendien groeien vrouwen die wel actief zijn op de arbeidsmarkt moeilijk door naar leidinggevende functies. Of ze stoten op het glazen plafond, luidt het. De HR-specialist zet ter illustratie enkele cijfers in de verf: - Wereldwijd nemen amper 50,2 procent van de vrouwen deel aan het economisch leven tegenover 70 procent mannen.- Bedrijven met de meeste leidinggevende vrouwen zetten sterkere resultaten neer: tot 34 procent beter zelfs- 65 procent van de vrouwen vindt flexibel werken belangrijk, maar slechts 28 procent van de werkgevers gaat in op de vraag.- 51 procent van de vrouwen maakt kenbaar dat ze geen duidelijk groeipad heeft, terwijl 47 procent van oordeel is dat ze te weinig professionele ontwikkelingskansen krijgt- België staat 10e op 142 in Global Gender Gap Index 2014 van het Wereld Economisch Forum.In de white paper 'Accelerate to Bridge the Gender Gap' krijgt de bedrijfswereld alvast enkele suggesties om de genderkloof te dichten.Zo zullen bedrijven om te beginnen hun 'one-size-fits-all'-model moeten ombuigen naar een 'one-size-fits-one' om aan de individuele noden en behoeften van de vrouwen tegemoet te komen. Vandaag de dag bieden bedrijven volgens de HR-specialist namelijk nog steeds niet wat vrouwen zoeken, zoals een flexiber werkklimaat bijvoorbeeld. Vrouwen die zich geremd voelen door starre werkomstandigheden verlaten vroeg of laat het bedrijf en nemen dan ook een pak potentieel talent met zich mee, luidt het.ManPowerGroup merkt op dat vrouwen over het algemeen te weinig functies met verantwoordelijkheid krijgen. Met als gevolg dat ze onvoldoende ervaring kunnen opbouwen om door te stoten naar hogere leidinggevende functies, terwijl 36 procent van de werkgevers wereldwijd het moeilijk heeft om het juiste talent te rekruteren. Hoewel er wel degelijk sprake is van een positieve evolutie - de economische gendergelijkheid groeide van 56 procent in 2006 tot 60 procent aldus het Global Gender Gap Report - zal het nog tot 2095 duren vooraleer de kloof volledig is gedicht, besluit de HR-specialist.