Het is door de financiële inkomsten uit de sociale bijdragen die bij hen een tijd geparkeerd staan dat ze winst boeken. Maar door de lage rente zijn die financiële opbrengsten gekrompen. Vorig jaar lijkt die daling gestabiliseerd. Van de topzevenspelers moet alleen Securex een verlies van 1,272 miljoen euro optekenen.

De marktleider SD Worx (8 miljoen euro winst) en uitdagers Acerta (9,4 miljoen euro winst) en de fusiegroep Partena/HDP (4,5 miljoen) maken alleen winst dankzij de hoge financiële inkomsten. Afgezien van Groep S en ADMB duikt iedereen zonder de financiële opbrengsten in het rood. Sociale secretariaten sturen daarom hun strategie bij: door allerlei kostenbesparingen hopen ze minder afhankelijk te zijn van die financiële opbrengsten. Met fusies hopen ze meer schaalvoordelen te genereren.

In omzet zijn de machtsverhoudingen het voorbije jaar niet gewijzigd. SD Worx blijft marktleider met een omzet van 134,35 miljoen euro. De fusiegroep Partena/HDP (91,33 miljoen euro) heeft wel Acerta voorbijgestoken (84,95 miljoen) en bekleedt nu plaats twee. Dan volgen Securex (62 miljoen), Groep S (54 miljoen), ADMB (31,5 miljoen) en UCM (26,2 miljoen). (A.M.)

Het is door de financiële inkomsten uit de sociale bijdragen die bij hen een tijd geparkeerd staan dat ze winst boeken. Maar door de lage rente zijn die financiële opbrengsten gekrompen. Vorig jaar lijkt die daling gestabiliseerd. Van de topzevenspelers moet alleen Securex een verlies van 1,272 miljoen euro optekenen. De marktleider SD Worx (8 miljoen euro winst) en uitdagers Acerta (9,4 miljoen euro winst) en de fusiegroep Partena/HDP (4,5 miljoen) maken alleen winst dankzij de hoge financiële inkomsten. Afgezien van Groep S en ADMB duikt iedereen zonder de financiële opbrengsten in het rood. Sociale secretariaten sturen daarom hun strategie bij: door allerlei kostenbesparingen hopen ze minder afhankelijk te zijn van die financiële opbrengsten. Met fusies hopen ze meer schaalvoordelen te genereren. In omzet zijn de machtsverhoudingen het voorbije jaar niet gewijzigd. SD Worx blijft marktleider met een omzet van 134,35 miljoen euro. De fusiegroep Partena/HDP (91,33 miljoen euro) heeft wel Acerta voorbijgestoken (84,95 miljoen) en bekleedt nu plaats twee. Dan volgen Securex (62 miljoen), Groep S (54 miljoen), ADMB (31,5 miljoen) en UCM (26,2 miljoen). (A.M.)