De Leuvense CloudGate-fabrikant Option stuurde dinsdagochtend een persmededeling uit die niets nieuws bevatte en precies daarom vragen opriep.

Option verliest geld. In 2014 was de cashdrain even groot als in 2013 - 12 miljoen euro. Om het bedrijf ademruimte te geven leenden de voornaamste obligatiehouders en een aantal nieuwe partijen Option in maart nog eens 2,7 miljoen euro.

Intussen zijn we een maand verder. Bedrijfsrevisor Deloitte licht de boeken door voor de goedkeuring van het jaarverslag. Hij heeft de bestuurders van Option nu expliciet gevraagd uit te leggen waarom zij geloven in de voortzetting van de onderneming, ondanks de zorgwekkende cashpositie.

Trager dan verwacht

Het bestuur herhaalt in zijn mededeling wat al bekend is. Het bedrijf heeft zich omgevormd tot een leverancier van oplossingen en engineeringdiensten voor het 'internet van de dingen', zeg maar machine-tot-machinecommunicatie. Voor zijn CloudGate-platform is een distributienetwerk opgezet. Het product wordt in een hoop toepassingen getest.

"De verkoop gaat trager dan verwacht. Er zijn tal van projecten, maar de volumes komen er nog niet uit", zegt woordvoerder Jan Poté. Het bestuur herhaalt zijn vertrouwen dat de bestellingen uiteindelijk zullen binnenkomen.

"Het bedrijf verkent ondertussen verschillende strategische opties om zijn huidige financiële positie te versterken", heet het in de mededeling.

Woordvoerder Jan Poté: "Zou je het succes van de CloudGate kunnen versnellen als je een industriële partner had? Ja. Dat is het soort zaken dat we bekijken."

Analist Guy Sips van KBC Securities blijft bij zijn verkoop-aanbeveling en een koersdoel van 25 cent.

De Leuvense CloudGate-fabrikant Option stuurde dinsdagochtend een persmededeling uit die niets nieuws bevatte en precies daarom vragen opriep. Option verliest geld. In 2014 was de cashdrain even groot als in 2013 - 12 miljoen euro. Om het bedrijf ademruimte te geven leenden de voornaamste obligatiehouders en een aantal nieuwe partijen Option in maart nog eens 2,7 miljoen euro.Intussen zijn we een maand verder. Bedrijfsrevisor Deloitte licht de boeken door voor de goedkeuring van het jaarverslag. Hij heeft de bestuurders van Option nu expliciet gevraagd uit te leggen waarom zij geloven in de voortzetting van de onderneming, ondanks de zorgwekkende cashpositie.Het bestuur herhaalt in zijn mededeling wat al bekend is. Het bedrijf heeft zich omgevormd tot een leverancier van oplossingen en engineeringdiensten voor het 'internet van de dingen', zeg maar machine-tot-machinecommunicatie. Voor zijn CloudGate-platform is een distributienetwerk opgezet. Het product wordt in een hoop toepassingen getest."De verkoop gaat trager dan verwacht. Er zijn tal van projecten, maar de volumes komen er nog niet uit", zegt woordvoerder Jan Poté. Het bestuur herhaalt zijn vertrouwen dat de bestellingen uiteindelijk zullen binnenkomen."Het bedrijf verkent ondertussen verschillende strategische opties om zijn huidige financiële positie te versterken", heet het in de mededeling. Woordvoerder Jan Poté: "Zou je het succes van de CloudGate kunnen versnellen als je een industriële partner had? Ja. Dat is het soort zaken dat we bekijken." Analist Guy Sips van KBC Securities blijft bij zijn verkoop-aanbeveling en een koersdoel van 25 cent.