Beaulieu International Group (BIG) wil haar fabriek in het Noord-Franse Duinkerke sluiten. Dat heeft de directie vanmorgen bekendgemaakt tijdens een Europese ondernemingsraad. De site in Duinkerke maakt deel uit van de divisie 'garens'.

De sector van de synthetische garens beleeft uitermate moeilijke tijden, vooral een gevolg van de zware recessie in de markt voor kamerbreed tapijt. Ook de concurrentie, in de eerste plaats vanuit Turkije en Saoedi-Arabië, speelt West-Europese spelers parten. Eerder deze week kondigde ook Balta aan dat het zijn garenafdeling in Zwijnaarde op slot doet. In de Beaulieu-site in Duinkerke werken 115 mensen. BIG wil zoveel mogelijk mensen in andere sites opvangen. Met de sociale partners worden onderhandelingen opgestart. (KC)

Beaulieu International Group (BIG) wil haar fabriek in het Noord-Franse Duinkerke sluiten. Dat heeft de directie vanmorgen bekendgemaakt tijdens een Europese ondernemingsraad. De site in Duinkerke maakt deel uit van de divisie 'garens'.De sector van de synthetische garens beleeft uitermate moeilijke tijden, vooral een gevolg van de zware recessie in de markt voor kamerbreed tapijt. Ook de concurrentie, in de eerste plaats vanuit Turkije en Saoedi-Arabië, speelt West-Europese spelers parten. Eerder deze week kondigde ook Balta aan dat het zijn garenafdeling in Zwijnaarde op slot doet. In de Beaulieu-site in Duinkerke werken 115 mensen. BIG wil zoveel mogelijk mensen in andere sites opvangen. Met de sociale partners worden onderhandelingen opgestart. (KC)