Inclusief de schuld bedraagt de overnamesom 8,7 miljard dollar. Het consortium onder leiding van BC Partners versloeg met de aankoop van PetSmart rivalen als Apollo Global Management en KKR. Het is de grootste overname van een Amerikaans bedrijf door investeringsmaatschappijen van dit jaar.

De verkoop van PetSmart is een zege voor de grootaandeelhouders Jana Partners en Longview Asset Management. Zij drongen al langere tijd aan op een verkoop. De prijs per aandeel ligt 39 procent hoger dan de koers begin juli, voordat Jana met zijn campagne voor een verkoop van PetSmart begon. (Belga/NS)

Inclusief de schuld bedraagt de overnamesom 8,7 miljard dollar. Het consortium onder leiding van BC Partners versloeg met de aankoop van PetSmart rivalen als Apollo Global Management en KKR. Het is de grootste overname van een Amerikaans bedrijf door investeringsmaatschappijen van dit jaar. De verkoop van PetSmart is een zege voor de grootaandeelhouders Jana Partners en Longview Asset Management. Zij drongen al langere tijd aan op een verkoop. De prijs per aandeel ligt 39 procent hoger dan de koers begin juli, voordat Jana met zijn campagne voor een verkoop van PetSmart begon. (Belga/NS)