Dat schrijft De Standaard.

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) wacht nog altijd op alle Belgische rulings die hem door zijn Luxemburgse collega beloofd zijn. Daarover volgt de komende weken wellicht een nieuw gesprek. Maar de analyse door de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) van de gegevens die ze nu al in handen heeft, bracht niks onwettigs aan het licht.

"De BBI heeft een vooronderzoek gedaan en er zijn geen indicaties dat de wetgeving of dubbelbelastingverdragen niet zijn gerespecteerd", zei Van Overtveldt dinsdag in de kamercommissie Financiën.

In november vorig jaar raakte bekend dat de Luxemburgse overheid 37 akkoorden gesloten had met 26 van de grootste bedrijven en rijkste families van België. Het ging telkens om deals die bedrijven of families groot belastingvoordeel opleverden.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Standaard. Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) wacht nog altijd op alle Belgische rulings die hem door zijn Luxemburgse collega beloofd zijn. Daarover volgt de komende weken wellicht een nieuw gesprek. Maar de analyse door de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) van de gegevens die ze nu al in handen heeft, bracht niks onwettigs aan het licht. "De BBI heeft een vooronderzoek gedaan en er zijn geen indicaties dat de wetgeving of dubbelbelastingverdragen niet zijn gerespecteerd", zei Van Overtveldt dinsdag in de kamercommissie Financiën. In november vorig jaar raakte bekend dat de Luxemburgse overheid 37 akkoorden gesloten had met 26 van de grootste bedrijven en rijkste families van België. Het ging telkens om deals die bedrijven of families groot belastingvoordeel opleverden.(Belga/RR)