Dat schrijft De Tijd.

In een vertrouwelijk akkoord met de Belgische fiscus kreeg AB InBev toestemming om elk jaar tientallen miljoenen euro's uit de rest van de wereld te verhuizen naar een bedrijfje in ons land dat alleen op papier bestaat.

De fiscale constructie laat AB InBev toe op die winsten amper 4 procent belastingen te betalen. De voorbije drie jaar ging het om 140 miljoen euro winst en 5,5 miljoen euro belasting.

De Spoelberch

Het dossier tegen de biergigant kan ook België in nauwe schoentjes brengen, schrijft De Tijd. Want eerder dit jaar stelde de Europese Commissie al een pak vragen over het wetsartikel dat belastingakkoorden, zoals dit met AB InBev, toelaat.

In het Luxembourg Leaks dossier was AB InBev ook al ter sprake gekomen. De familie De Spoelberch, de rijkste familie van België en grootaandeelhouder van InBev, heeft volgens dat dossier een belastingsconstructie in Luxemburg opgezet.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Tijd. In een vertrouwelijk akkoord met de Belgische fiscus kreeg AB InBev toestemming om elk jaar tientallen miljoenen euro's uit de rest van de wereld te verhuizen naar een bedrijfje in ons land dat alleen op papier bestaat. De fiscale constructie laat AB InBev toe op die winsten amper 4 procent belastingen te betalen. De voorbije drie jaar ging het om 140 miljoen euro winst en 5,5 miljoen euro belasting. Het dossier tegen de biergigant kan ook België in nauwe schoentjes brengen, schrijft De Tijd. Want eerder dit jaar stelde de Europese Commissie al een pak vragen over het wetsartikel dat belastingakkoorden, zoals dit met AB InBev, toelaat.In het Luxembourg Leaks dossier was AB InBev ook al ter sprake gekomen. De familie De Spoelberch, de rijkste familie van België en grootaandeelhouder van InBev, heeft volgens dat dossier een belastingsconstructie in Luxemburg opgezet.(Belga/RR)