Krijgt een bestuur decharge, dan kunnen de bestuurders persoonlijk niet verantwoordelijk worden gesteld voor alles wat er gebeurd is in het voorbije jaar. Baumann kreeg slechts steun van 45 procent van de aandeelhouders, de rest stemde tegen een decharge voor hem en de rest van het bestuur. Een dergelijke stemming is niet bindend, maar in het verleden hebben soortgelijke signalen van aandeelhouders Duitse topmannen de kop gekost.

Grote aandeelhouders van Bayer zijn nu gefrustreerd, aldus ingewijden. Zij zijn ontevreden met de steun van de commissarissen voor de topman en zijn strategie. Dat zou een signaal zijn dat het bedrijf de zorgen van investeerders niet ernstig neemt. Naar verluidt willen zij dat de strategie opnieuw bekeken wordt, met mogelijk een opsplitsing van de onderneming tot gevolg.

Beleggers stellen zich vragen bij de manier waarop Baumann met de overname van Monsanto is omgegaan. Sinds het samenvoegen van de twee bedrijven is er ongeveer 35 miljard euro aan marktwaarde verdampt. Dat hangt nauw samen met de golf van rechtszaken tegen het chemiebedrijf vanwege het onkruidverdelgingsmiddel Roundup uit de stal van Monsanto. Ze vragen zich af of het bestuur het risico dat dit middel voor het bedrijf zou vormen wel goed heeft ingeschat.

Krijgt een bestuur decharge, dan kunnen de bestuurders persoonlijk niet verantwoordelijk worden gesteld voor alles wat er gebeurd is in het voorbije jaar. Baumann kreeg slechts steun van 45 procent van de aandeelhouders, de rest stemde tegen een decharge voor hem en de rest van het bestuur. Een dergelijke stemming is niet bindend, maar in het verleden hebben soortgelijke signalen van aandeelhouders Duitse topmannen de kop gekost. Grote aandeelhouders van Bayer zijn nu gefrustreerd, aldus ingewijden. Zij zijn ontevreden met de steun van de commissarissen voor de topman en zijn strategie. Dat zou een signaal zijn dat het bedrijf de zorgen van investeerders niet ernstig neemt. Naar verluidt willen zij dat de strategie opnieuw bekeken wordt, met mogelijk een opsplitsing van de onderneming tot gevolg. Beleggers stellen zich vragen bij de manier waarop Baumann met de overname van Monsanto is omgegaan. Sinds het samenvoegen van de twee bedrijven is er ongeveer 35 miljard euro aan marktwaarde verdampt. Dat hangt nauw samen met de golf van rechtszaken tegen het chemiebedrijf vanwege het onkruidverdelgingsmiddel Roundup uit de stal van Monsanto. Ze vragen zich af of het bestuur het risico dat dit middel voor het bedrijf zou vormen wel goed heeft ingeschat.