Bayer wil zich richten op de farmacie-activiteiten voor mens en dier en de productie van landbouwchemicaliën. Dat meldt het Duitse chemie- en farmacieconcern.

De plannen worden deze namiddag voorgelegd aan de raad van commissarissen. Dan volgt meer duidelijkheid, aldus een woordvoerster van Bayer.

Er zijn al lange tijd geruchten dat het bedrijf uit Leverkusen de kunststoffen wil afsplitsen. De activiteit is erg conjunctuurgevoelig. In 2013 ging de omzet van de divisie 2 pct achteruit tot 11,24 miljard euro. Na de afsplitsing kan Bayer zich voluit concentreren op de farma-activiteit.

Wereldwijd is er een golf aan overnames in de sector bezig. Ook Bayer zelf was dit jaar al op het overnamepad. In mei kocht Bayer nog de consumentendivisie van Merck & Co over. Aan de transactie hing een prijskaartje van 10,4 miljard euro. Voor de Noorse kankerspecialist Algeta had Bayer bijna 2 miljard euro over.

In België vallen de vestigingen in Antwerpen en Tielt onder MaterialScience, de kunststoffendivisie. In Antwerpen, waar 800 mensen werken, worden polymeren gemaakt. Die worden gebruikt in de auto- en de bouwsector. In Tielt, waar een honderdtal mensen werken, worden kunststofplaten gemaakt, die onder meer in stadions worden gebruikt. (Belga)

Bayer wil zich richten op de farmacie-activiteiten voor mens en dier en de productie van landbouwchemicaliën. Dat meldt het Duitse chemie- en farmacieconcern.De plannen worden deze namiddag voorgelegd aan de raad van commissarissen. Dan volgt meer duidelijkheid, aldus een woordvoerster van Bayer. Er zijn al lange tijd geruchten dat het bedrijf uit Leverkusen de kunststoffen wil afsplitsen. De activiteit is erg conjunctuurgevoelig. In 2013 ging de omzet van de divisie 2 pct achteruit tot 11,24 miljard euro. Na de afsplitsing kan Bayer zich voluit concentreren op de farma-activiteit. Wereldwijd is er een golf aan overnames in de sector bezig. Ook Bayer zelf was dit jaar al op het overnamepad. In mei kocht Bayer nog de consumentendivisie van Merck & Co over. Aan de transactie hing een prijskaartje van 10,4 miljard euro. Voor de Noorse kankerspecialist Algeta had Bayer bijna 2 miljard euro over. In België vallen de vestigingen in Antwerpen en Tielt onder MaterialScience, de kunststoffendivisie. In Antwerpen, waar 800 mensen werken, worden polymeren gemaakt. Die worden gebruikt in de auto- en de bouwsector. In Tielt, waar een honderdtal mensen werken, worden kunststofplaten gemaakt, die onder meer in stadions worden gebruikt. (Belga)