BASF heeft meststofactiviteiten in Antwerpen, het Franse Ottmarsheim en het Duitse Ludwigshafen. In Antwerpen zullen de activiteiten worden ondergebracht in een dochteronderneming die vervolgens kan worden verkocht.

In Frankrijk gaat het om een joint venture met Total-dochter GPN waar BASF uitstapt. De Duitse activiteiten zijn niet betrokken.

Het chemiebedrijf zoekt naar een industriële partner met meststoffenproductie als kernactiviteit. Die kan de installaties in Antwerpen overnemen in een strategisch partnerschap met BASF. De productie blijft op dezelfde locatie als onderdeel van het internationale BASF-Verbund.

De 331 arbeiders, bedienden en kaderleden van BASF Antwerpen behouden hun loon en arbeidsvoorwaarden, waaronder ook de toegezegde werkzekerheid tot eind 2014. BASF Antwerpen wijst erop dat de meststoffenproductie wel winstgevend is maar met 1 procent van de groepsomzet al langer geen kernactiviteit is.

De transactie zou in het eerste kwartaal van 2012 moeten worden afgerond.

BASF heeft meststofactiviteiten in Antwerpen, het Franse Ottmarsheim en het Duitse Ludwigshafen. In Antwerpen zullen de activiteiten worden ondergebracht in een dochteronderneming die vervolgens kan worden verkocht. In Frankrijk gaat het om een joint venture met Total-dochter GPN waar BASF uitstapt. De Duitse activiteiten zijn niet betrokken. Het chemiebedrijf zoekt naar een industriële partner met meststoffenproductie als kernactiviteit. Die kan de installaties in Antwerpen overnemen in een strategisch partnerschap met BASF. De productie blijft op dezelfde locatie als onderdeel van het internationale BASF-Verbund. De 331 arbeiders, bedienden en kaderleden van BASF Antwerpen behouden hun loon en arbeidsvoorwaarden, waaronder ook de toegezegde werkzekerheid tot eind 2014. BASF Antwerpen wijst erop dat de meststoffenproductie wel winstgevend is maar met 1 procent van de groepsomzet al langer geen kernactiviteit is. De transactie zou in het eerste kwartaal van 2012 moeten worden afgerond.