De Duitse chemiereus BASF, di!e een grote vestiging in Antwerpen heeft, is van plan tegen 2020 10 miljard euro te investeren in Azië. Dat heeft BASF dinsdag aangekondigd.

BASF wil er profiteren van de snel groeiende markt voor chemicaliën. Het is de bedoeling de lokale productie te verhogen van 60 naar 75 procent.

Door de investering zullen ongeveer 9.000 banen worden gecreëerd. Bovendoen zal een kwart van het onderzoek- en ontwikkelingswerk van BASF tegen 2020 in Azië plaatsvinden.

BASF wil tegen 2020 de verkoop in Azië zien verdubbelen tot 25 miljard euro.

De chemiereus rekent op de groeilanden om de omzet op te krikken. Door de woekerende schuldencrisis kreeg BASF af te rekenen met een verminderde vraag in Europa.

BASF mikt op investeringen in Mongolië, Laos, Myanmar en Cambodja, markten die vooralsnog onbenut zijn, luidt het (Bloomberg/BO)

De Duitse chemiereus BASF, di!e een grote vestiging in Antwerpen heeft, is van plan tegen 2020 10 miljard euro te investeren in Azië. Dat heeft BASF dinsdag aangekondigd.BASF wil er profiteren van de snel groeiende markt voor chemicaliën. Het is de bedoeling de lokale productie te verhogen van 60 naar 75 procent. Door de investering zullen ongeveer 9.000 banen worden gecreëerd. Bovendoen zal een kwart van het onderzoek- en ontwikkelingswerk van BASF tegen 2020 in Azië plaatsvinden.BASF wil tegen 2020 de verkoop in Azië zien verdubbelen tot 25 miljard euro. De chemiereus rekent op de groeilanden om de omzet op te krikken. Door de woekerende schuldencrisis kreeg BASF af te rekenen met een verminderde vraag in Europa.BASF mikt op investeringen in Mongolië, Laos, Myanmar en Cambodja, markten die vooralsnog onbenut zijn, luidt het (Bloomberg/BO)