Het TDI-bedrijf moet tegen 2014 opstarten in een van de geïntegreerde BASF Verbundvestigingen in Antwerpen of Ludwigshafen. Het gaat om een installatie met een productiecapaciteit van 300.000 ton per jaar.

De installatie moet tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar TDI. BASF verwacht vooral een groei in Centraal- en Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika door de groeiende verstedelijking en toenemende levensstandaard.

"BASF is de grootste TDI-producent en zal met deze nieuwe installatie aan de vraag van de klanten kunnen voldoen via lokale productie-installaties van wereldformaat in de grootste markten, met name in Noord-Amerika, Europa en Azië", zegt Martin Brudermüller, vice-voorzitter van de raad van bestuur van BASF SE en verantwoordelijk voor Plastics.

TDI is een belangrijke component die gebruikt wordt bij polyurethaanschuimen. Het komt voornamelijk voor in de automobielindustrie (zoals in autozetels en de binnenbekleding) en in de meubelindustrie (bijvoorbeeld flexibele schuimen voor matrassen, kussens of houtbekleding).

Als BASF de nieuwe vestiging in ons land bouwt, komen er mogelijk een hondertal banen bij, verklaarde woordvoerder Philippe Heyvaert aan het persagentschap Belga. Heyvaert wil verder geen details kwijt over het bedrag dat gepaard gaat met de investering. BASF stelt in Antwerpen ongeveer 3.500 werknemers tewerk.

Het TDI-bedrijf moet tegen 2014 opstarten in een van de geïntegreerde BASF Verbundvestigingen in Antwerpen of Ludwigshafen. Het gaat om een installatie met een productiecapaciteit van 300.000 ton per jaar. De installatie moet tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar TDI. BASF verwacht vooral een groei in Centraal- en Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika door de groeiende verstedelijking en toenemende levensstandaard. "BASF is de grootste TDI-producent en zal met deze nieuwe installatie aan de vraag van de klanten kunnen voldoen via lokale productie-installaties van wereldformaat in de grootste markten, met name in Noord-Amerika, Europa en Azië", zegt Martin Brudermüller, vice-voorzitter van de raad van bestuur van BASF SE en verantwoordelijk voor Plastics. TDI is een belangrijke component die gebruikt wordt bij polyurethaanschuimen. Het komt voornamelijk voor in de automobielindustrie (zoals in autozetels en de binnenbekleding) en in de meubelindustrie (bijvoorbeeld flexibele schuimen voor matrassen, kussens of houtbekleding).Als BASF de nieuwe vestiging in ons land bouwt, komen er mogelijk een hondertal banen bij, verklaarde woordvoerder Philippe Heyvaert aan het persagentschap Belga. Heyvaert wil verder geen details kwijt over het bedrag dat gepaard gaat met de investering. BASF stelt in Antwerpen ongeveer 3.500 werknemers tewerk.